Gemeente Enkhuizen

De Kanteling in Enkhuizen

De uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat kantelen. De vraag is niet of dat gaat gebeuren, maar hoe en wanneer het gaat gebeuren. Dat vertelde Petra van der Horst aan de leden van Wmo-raden, ambtenaren, commissieleden en andere belangstellenden uit diverse Westfriese gemeenten die aanwezig waren op de bijeenkomst van 31 januari jl. in Enkhuizen.

Iedereen doet mee
Voor burgers met een beperking hebben gemeenten sinds de komst van de Wmo een compensatieplicht. De Wmo schrijft niet voor hoe gemeenten daar uitwerking aan moeten geven. Het belangrijkste doel van De Kanteling is de huidige uitvoering van de Wmo zo te 'kantelen' dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Dat vraagt een nieuwe manier van denken en doen: vanuit de hele persoon, vanuit oplossingen en niet alleen vanuit de bestaande voorzieningen.

Presentatie
Petra van der Horst is van het Programma VCP en zij ondersteunt lokale belangenbehartigers zoals de Wmo-raden bij het in de praktijk brengen van De Kanteling.

U vindt de PowerPoint presentatie van Petra van der Horst hier: Presentatie De Kanteling download . Wilt u ook het verslag van deze avond ontvangen of heeft u andere vragen? Stuurt u dan een mail naar
a.limberger@enkhuizen.nl.

Voor meer informatie over Wmo, klik hier.