Gemeente Loppersum

Intentieverklaring ondertekend om te komen tot een regionale VVV

Loppersum, 10 februari 2011

Â

De gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum hebben op 4 februari jl. samen met de VVV organisatie een intentieverklaring ondertekend om te komen tot één regionale VVV. Wethouder Usmany: âIk ben blij met deze stap voorwaarts. We wonen in een prachtig gebied en dat moeten we uitdragen. Een regionale VVV kan daarbij zeker helpenâÂ

Â

Uitgangspunt daarbij is dat de nieuwe organisatie per 1 januari 2012 operationeel zal zijn. In de periode januari â december 2011 zal vanuit een werkgroep met vertegenwoordigers vanuit de VVVâs en beleidsmedewerkers van de gemeenten, gewerkt worden aan de verfijning van het bedrijfsplan. Daarnaast zal in dit jaar zo veel mogelijk gewerkt gaan worden âals ofâ sprake is van één organisatie. Zo zal een evenementenkalender voor de regio uitgewerkt kunnen worden en regionale arrangementen worden opgezet en gepromoot.

Â

Momenteel zijn drie VVV-organisaties actief binnen de regio. Ieder voor zich kunnen deze VVV-organisaties de gebiedspromotie niet efficiënt en effectief ter hand nemen. Een nieuwe, professionele organisatie, waarin de bestaande VVV-organisaties en -taken opgaan, kan zowel de toeristen, de inwoners als de gemeente beter bedienen.

Met de komst van één regionale VVV kan er voor het gebied van de vier gemeenten nieuw beleid voor recreatie en toerisme worden ontwikkeld. Naast de gemeentelijke subsidie zal voor de aanloopkosten tijdens het voortraject en het eerste jaar een startsubsidie bij de Provincie Groningen worden aangevraagd. Daarnaast kunnen de deelnemende gemeenten, maar ook andere partijen diensten inkopen bij de Regio-VVV.

Â

Â