Politie Gelderland-Zuid

Nieuwe aanhouding in drugsonderzoek

Wijchen, 10-02-2011 o In een omvangrijk drugsonderzoek van de Districtsrecherche Tweestromenland is dinsdag een 21-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van dealen in drugs. Het is de achtste verdachte in deze langer lopende zaak. De politie zet het onderzoek voort.

Tijdens een actiedag begin december vorig jaar hield de politie in totaal zeven verdachten aan. Tijdens een drugsdeal werd één verdachte klemgereden en op heterdaad aangehouden. Bij diverse invallen werden nog eens zes verdachten in Nijmegen en Wijchen aangehouden, zowel dealers als afnemers. Twee mannen, een 24-jarige Wijchenaar en 21-jarige Nijmegenaar, die verdacht worden van dealen, zitten nog steeds vast. Aan de actiedag in december ging een intensieve voorbereidingsperiode vooraf.

Verdachte wordt voorgeleid

De politie was al langer op zoek naar de nu aangehouden 21-jarige verdachte, hij stond gesignaleerd. Hij werd aangehouden in een woning in Nijmegen waar hij verbleef en wordt momenteel verhoord. De man is in verzekering gesteld en zal vrijdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

In het onderzoek heeft de politie diverse goederen in beslag genomen, daaronder een hoeveelheid drugs, drugsgerelateerde goederen, geld, enkele autos en mobiele telefoons. De afgelopen weken hebben rechercheurs ook verklaringen opgenomen van nog meer afnemers van drugs. Het rechercheonderzoek gaat voorlopig nog door, maar meer aanhoudingen worden, zover nu bekend, niet verwacht. (08)

Laatst gewijzigd 10-02-2011 17:27 | © Regio Gelderland-Zuid |