VVV Groningen



donderdag 10 februari 2011
Er op uit in de voorjaarsvakantie

Ook in de aankomende voorjaarsvakantie is er in stad en provincie Groningen van alles te doen en te beleven. Voor volwassenen, maar natuurlijk vooral ook voor de allerkleinste bezoekertjes.

Wat is een dagje of weekendje Groningen zonder een bezoek aan het pas gerenoveerde en heropende Groninger Museum? Nog tot en met 8 mei is hier de tentoonstelling `Het onbekende Rusland. Oriëntalistische schilderkunst 1850-1920' te zien. Een expositie die het verhaal vertelt van de (kunst)historische band van Rusland met zijn zuiderburen: Oezbekistan, Georgië, Armenië en de Krim. Ook de voorstelling Vuurvogel van beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen is momenteel te zien in het museum. Ook voor kinderen is een bezoek aan het museum een leuk dagje uit. Samen met `Art Trek' kunnen ze door tentoonstelling lopen. De Art Trek leert goed te kijken en heeft verrassende opdachten en spannende vragen in petto.

Spannender nog is het in NatuurDoe-centrum Insektenwereld in Leens waar kinderen kennis kunnen maken allerlei `enge' maar vooral ook hele nuttige insecten en reptielen. Ze krijgen de mogelijkheid om een slang om hun nek te dragen en een hagedis aan te raken.

Niet alleen de kinderen ook hun ouders zullen zich volop vermaken in en om landgoed Nienoord. In het familiepark tref je een grote kindvriendelijke speeltuin, een kinderboerderij en diverse modelspoorbanen met stoom- en motortractie. Ook een balletje slaan op het midgetgolfterrein of een bezoek aan het landgoed behoort tot de mogelijkheden.

Ook leuk voor jong én oud is de expositie Bliep Bliep in het Universiteitsmuseum. Een tentoonstelling over de computer en bijbehorende geluiden. De `doe-tentoonstelling' heeft een interactief karakter: zo kunnen bezoekers muziek componeren, een stemopname vervormen met de bitcrusher, retrogames en Wii Music spelen en nog veel meer.

In het Centrum Beeldende Kunst (CBK) is tijdens de voorjaarsvakantie de expositie Exoticism te zien. De tentoonstelling, bestaande uit video's en diaprojecties, is het resultaat van de reis van Mina Minov naar onder andere Finland. Door het winnen van het vijfde George Verberg Stipendium kon hij een maand lang in Noord-Europa verblijven. Van de foto's en video's is een presentatie te zien.

Ook een bezoek aan het Stripmuseum kan eigenlijk niet ontbreken. In Het Nederlands Stripmuseum word je ontvangen in het atelier van bekende striptekenaars, waar stap voor stap de ontwikkeling van een striptekening is te volgen. Kinderen gaan direct aan de slag in het atelier en leren een echt stripgezicht te tekenen. Ook krantenstrips van toen en nu komen voorbij, net als de strips uit de prehistorie en alle uitgaven van Stripschrift, het oudste stripinformatieblad.

www.stripmuseum.nl
www.landgoednienoord.nl
www.cbkgroningen.nl
www.rug.nl/museum
www.groningermuseum.nl
www.insektenwereld.nl