IJssellandziekenhuis

Voorlichtingsfilm over chemotherapie

10 February 2011

Een van de behandelingen die vaak wordt toegepast bij kanker is chemotherapie. Om de voorlichting over chemotherapie te ondersteunen, biedt het IJsselland Ziekenhuis patiënten met ingang van 10 februari een voorlichtingsfilm aan. De korte film geeft een beeld van wat er rondom de behandeling met chemotherapie gebeurt. Met deze voorlichtingsfilm wil het ziekenhuis patiënten helpen in de voorbereiding op de behandeling. De film is te zien via de website van het ziekenhuis en duurt ongeveer 8 minuten.

Voorlichting die op elkaar aansluit
Alle patiënten die starten met chemotherapie krijgen naast de uitleg van de behandelend arts een uitgebreid informatief voorlichtingsgesprek met een oncologieverpleegkundige. Patiënten ontvangen tijdens dit gesprek ook schriftelijke informatie in de vorm van een behandelwijzer. Aanvullend op deze voorlichting is een voorlichtingsfilm gemaakt.

Waar gaat de film over?
De film "chemotherapie" geeft een beeld van wat voor en achter de schermen gebeurt voordat een patiënt daadwerkelijk start met chemotherapie. In de film wordt een patiënte gevolgd. Vragen als: wat is chemotherapie, bij wie kan ik met vragen terecht en welke faciliteiten biedt de oncologieafdeling, worden in de film beantwoord. Daarnaast wordt inzicht gegeven in aspecten van zorg die niet direct zichtbaar zijn, zoals een oncologiebespreking en de bereiding van een chemokuur.

Film bekijken
De voorlichtingsfilm chemotherapie is te zien Opens internal link in current window via de website van het IJsselland Ziekenhuis, www.ysl.nl. Patiënten die geen toegang hebben tot internet, kunnen een DVD opvragen bij de nurse practitioner oncologie of de DVD bekijken bij de afdeling patiëntenvoorlichting (tel. 010 - 258 5137, van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 16.30 uur).

---