Watersportverbond - KNWV

Oproep bijeenkomst beheerplannen Zuid-Holland

donderdag 10 februari 2011

Naar aanleiding van het gesprek dat het Watersportverbond onlangs met Groenservice Zuid-Holland (GZH) had, organiseert GZH speciaal voor de watersportverenigingen een informatiebijeenkomst over de toekomstige beheerplannen van het gebied.

Brielse Meer

Arjen de Vries (regiovoorzitter regioteam Delta Noord) wees in het gesprek met directeur Leo Klaassen er nog een keer nadrukkelijk op dat de watersportvoorzieningen en het onderhoud in het (vaar-) gebied meer niet optimaal zijn. Het gaat hier dan met name om het gebied rond het Brielse Meer.

Directeur Klaassen had begrip voor de klachten. Hij gaf aan dat er een bestuurlijke opdracht om de omvang van het beheergebied te verkleinen is gegeven. De terreinen die dan overblijven, kunnen dan beter beheerd worden dan voorheen.

Â

Verbetering noodzakelijk

Beter beheer is noodzakelijk. Vorig jaar nog wees het verbond, in overleg met de Stichting Overlegorgaan Brielse Meer, in een brief op de achteruitgang van de recreatievoorzieningen in het gebied. Zo is er bijvoorbeeld in de Krimsloot een slecht onderhouden steiger verwijderd en afgevoerd. Deze steiger is nooit vervangen. Ook uitte het
Watersportverbond kritiek op het onvoldoende maaibeleid. Hierdoor zijn in het vaarseizoen sommige havens en vaarwater voor de recreatievaart onbereikbaar. Verder signaleerde het Watersportverbond een afnemend toezicht op de geldende beheerverordening en de regeling dat men er driemaal 24 uur mag verblijven. Dit leidt tot oneigenlijk gebruik van de afmeervoorzieningen en steigers.

Â

Positieve ontwikkeling, maar...
Het Watersportverbond vindt de bijeenkomst een positieve ontwikkeling. Inmiddels is de uitnodiging al naar de verenigingen gestuurd. Arjen de Vries hoopt op een positieve afloop, al kunnen er al wel kantlijnen worden geplaatst. In het gesprek met de heer Klaassen kwam namelijk ook naar voren dat van de gemeenten niets extraâs te verwachten valt. Zij hebben Groenservice Zuid-Holland de opdracht gegeven te bezuinigen.

Â

Oproep

Omdat het regioteam het belangrijk vindt dat de verenigingen goed geïnformeerd zijn, roept ze de verenigingen nadrukkelijk op de vergadering bij te wonen om mee te praten over de toekomst van hun (vaar-) gebied. De informatiebijeenkomst vindt plaats op 24 februari 2011 in De Zuid-Hollandse Hoeve, Nieuwe Veerdam 2, 3214 LT Zuidland.