Artsen zonder Grenzen

Steun Nationale Postcode Loterij uit opbrengst 2010

10-02-2011

Artsen zonder Grenzen ontvangt uit de opbrengst 2010 een bedrag van 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. De loterij maakte dit bekend tijdens een bijeenkomst met alle begunstigden op 9 februari. Artsen zonder Grenzen wordt sinds 1993 door de Postcode Loterij gesteund.

Goed Geld Gala

Marieke van Schaik, managing director van de Nationale Postcode Loterij (midden) overhandigt de cheque aan Hanna Nolan-Kolff, vice-voorzitter van de Vereniging Artsen zonder Grenzen, en Michel Farkas, zakelijk directeur van Artsen zonder Grenzen. © Roy Beusker De jaarlijkse bijeenkomst voor de begunstigden van de Postcode Loterij vond dit jaar plaats in het museum Singer Laren in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden. Op dit Goed Geld Gala werd bekendgemaakt dat Artsen zonder Grenzen een bedrag van 13,5 miljoen euro ontvangt uit de opbrengst van 2010. In totaal verdeelde de Postcode Loterij een recordbedrag van 270 miljoen euro onder haar goede doelen. Het totaalbedrag dat de Nationale Postcode Loterij in haar 21-jarig bestaan heeft uitgekeerd, doorbreekt daarmee de grens van 3 miljard euro.

Belangrijke bijdrage

Artsen zonder Grenzen is een van de oudste begunstigden van de Postcode Loterij en ontvangt elk jaar een belangrijke financiële bijdrage van deze grootste goededoelenloterij van Nederland. Mede dankzij deze bijdrage kan Artsen zonder Grenzen haar projecten uitvoeren, haar slagvaardigheid vergroten en daarbij haar onafhankelijkheid als medisch humanitaire organisatie waarborgen.

Nationale Postcode Loterij

Door mee te spelen met de Postcode Loterij doneren 2,5 miljoen Nederlanders rechtstreeks aan goede doelen. Van de loterijopbrengsten gaat namelijk vijftig procent naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Door de groei van de Postcode Loterij in 2010 is het dit jaar mogelijk om meer goededoelenorganisaties te steunen en extra bijdragen uit te keren aan de huidige meerjarige begunstigden. De loterij is uitgegroeid tot de grootste goededoelenloterij van Nederland en steunt in 2011 83 goededoelenorganisaties.

Meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en de steun aan Artsen zonder Grenzen