Politie Rotterdam Rijnmond

Vijfde aanhouding onderzoek Citter

Datum publicatie: 10-02-2011 17:59

Op donderdag 10 februari is in Spanje, een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van een overval op een woning in de Van Cittersstraat in de vroege ochtend van 30 december 2010.

Tijdens deze woningoverval is een gevecht ontstaan tussen vier indringers en twee bewoners van het pand waarbij is geschoten. Niet lang daarna belde een gewonde 23-jarige man aan bij een woning in de Vierambachtsstraat aan, waarna deze overleed.

In totaal zijn er nu vijf mannen aangehouden. Drie daarvan worden verdacht van de woningoverval. Op vrijdagavond 28 januari en in de nacht van 28 op 29 januari werden hiervoor al twee mannen van 24 jaar aangehouden in Utrecht. Sinds de aanhouding van deze twee Utrechters was de man die op 10 februari is aangehouden voortvluchtig.

Al eerder, op 1 januari 2011, heeft de politie twee andere mannen, van 27 en 28 jaar, aangehouden. Het vermoeden bestaat dat deze mannen aanwezig zijn geweest in de woning en dat zij slachtoffer zijn geworden van de overval. De politie onderzoekt welke rol zij hebben gespeeld bij de schietpartij en ook wat de aanleiding tot de overval op de woning kan zijn geweest.