Academisch ziekenhuis Maastricht

Baas sponsert vrijwilligerswerk medewerker Publicatiedatum: 10-02-2011 Bron: SdC Auteur: SdC Datum: 10-02-2011

Medewerkers van Bert Buis, de kindertelevisie van het Maastricht UMC+, wachtte donderdagmiddag 10 februari een heel aardige verrassing. Bart van de Kerkhof, directeur verkoop van Medtronic Nederland, kwam namens het bedrijf een cheque aanbieden van maar liefst 3.000 euro.

Medtronic nomineert elk jaar een aantal goede doelen in het kader van hun actie `Mission in motion'. Daarin benoemen ze goede doelen waarin medewerkers van het bedrijf actief in zijn, naast hun dagelijkse werkzaamheden.

Zonnetje Dit jaar was Bert Buis kindertelevisie één van de genomineerde doelen omdat Nicole Brudnitzki - in het dagelijks leven werkzaam bij de klantendienst van Medtronic - al sinds 2000 vrijwilliger is bij het Maastrichtse ziekenhuis. Uiteindelijk kwam Nicole Brudnitzki en dus ook Bert Buis in aanmerking om deze keer in het zonnetje te worden gezet.

"Kinderen, en zeker zieke kinderen, nemen een aparte plaats in in ons sponsorbeleid", verklaart Van de Kerkhof. "Zeker als onze medewerkers, zoals Nicole, zich daar al zo lang met hart en ziek voor inzetten, is dat een hart onder de riem waard. Zij is iemand die haar werk met grote passie doet en zich zo ook inzet in haar vrijwilligerswerk. En kindertelevisie in een ziekenhuis is natuurlijk een prachtig initiatief."

Bart van de Kerkhof overhandigde tijdens de wekelijkse uitzending de cheque aan Nicole Brudnitzki (rode trui) en Daan Matakena (zwarte bril) van Bert Buis kindertelevisie van Maastricht UMC+.