Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Museum Het Rembrandthuis 31 januari 2011

BOEKPRESENTATIE op donderdag 10 februari 2011

Rembrandt Without Words
Communiceren zonder woorden in het Rembrandthuis

Donderdag 10 februari om 13 uur in Museum Het Rembrandthuis

Museum het Rembrandthuis wordt jaarlijks door ongeveer 8.500 (jonge) kinderen met hun ouders bezocht. Het boek Rembrandt Without Words is voor kinderen van 4 tot 10 jaar en laat hen op een speelse en inspirerende manier kennis maken met het museum en de collectie. "Without words", omdat er geen tekst in voorkomt, maar pictogrammen, die aangeven wat de opdrachten zijn in de verschillende zalen van het museum. Het boek is dus geschikt voor kinderen uit het buitenland, ongeacht de taal die ze spreken. Voor Nederlandstalige kinderen die moeite hebben met taal is dit kijk- & doeboek ook ideaal.

Rembrandt Without Words heeft een puur visuele structuur met kijk-, doe-, ruik-, voel-, plak-, scheur- en tekenopdrachten, die te begrijpen zijn zonder uitleg in woorden. De kinderen kunnen de opdrachten zelf uitvoeren, zonder hulp van hun ouders. Bovendien is het boek zo gemaakt dat het ook leuk is om het thuis nog eens door te bladeren: een blijvende herinnering aan het museumbezoek.

Het boek is ontworpen door de studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (afdeling grafisch ontwerpen). Voor de studenten is het een waardevolle en leerzame kennismaking met de praktijk. Voor Museum Het Rembrandthuis betekent de creatieve en originele aanpak van de jonge ontwerpers dat het aanbod wordt verrijkt met opdrachten die eigentijds, verrassend en speels zijn.

Programma, donderdag 10 februari:

12:45 Ontvangst in het auditorium, met koffie/thee/limonade. 30 kinderen uit groep 3 van De Poolster zullen bij de presentatie aanwezig zijn. Alle aanwezigen krijgen een exemplaar van het boekje uitgereikt. 13:00 Inleiding door Celine van Boorn, museumdocente en beeldend kunstenaar 13:30 Gelegenheid om het museum te bezoeken met het boekje 14:45 Afsluiting in het auditorium

Aanmelden kan via educatie@rembrandthuis.nl

Uw aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld!

---