Dienstenbond CNV

Nieuws

9 februari 2011

Fusie RNTC: CNV Media dringt aan op nader inhoudelijk overleg

Door de voorgenomen fusie van het Radio Nederland Training Centrum met de organisaties Press Now en Free Voice komen de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van het RNTC onder druk te staan. In een constructief gesprek heeft CNV Media er op aangedrongen dat de vakorganisatie(s) betrokken wordt bij het traject. De directie lijkt hier in principe welwillend tegenover te staan.

De medewerkers van het RNTC vallen momenteel onder de cao voor het Omroeppersoneel. Volgens de directie zal dit na de fusie niet langer het geval zijn. Daarom is er met de OR reeds gesproken over het aanpassen, of `harmoniseren' van arbeidsvoorwaarden. Dat dit tot een flinke verslechtering van de huidige arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van het RNTC zal leiden lijkt onvermijdelijk.

Volgens CNV Media zijn deze conclusies echter voorbarig. De medewerkers die over gaan, blijven in nagenoeg dezelfde formatie dezelfde werkzaamheden uitvoeren. In dat geval is er duidelijk sprake van een `overgang van onderneming'. En de wet schrijft dan voor dat medewerkers gewoon hun eigen arbeidsvoorwaarden blijven behouden. Van een verslechtering kan dus in principe geen sprake zijn!

Als er al afspraken moeten worden gemaakt over het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden dan dient dit door de vakorganisaties te gebeuren. Het gaat hier tenslotte over primaire arbeidsvoorwaarden, bij uitstek het domein van de vakbond!

Gelukkig heeft de directie zich bereid getoond om het gesprek hierover met ons aan te gaan. Na een eerste, constructief overleg, is afgesproken om op zeer korte termijn verder te praten over de kwestie, en te onderzoeken of goede afspraken kunnen worden gemaakt die recht doen aan de belangen van de betrokken medewerkers. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Juist in moeilijkere tijden, tijdens een reorganisatie bijvoorbeeld, hebben vakbond en werknemer elkaar nodig. Help ons uw belangen te behartigen: wordt vandaag nog lid van CNV Media. Kijk voor de voordelen van een lidmaatschap op
www.cnvdienstenbond.nl

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.