AND Trading update

AND maakt voorlopige cijfers 2010 bekend

Commercieel succes in 2010: Omzet met 38% en nettowinst met 60% gestegen

Rotterdam, 10 februari 2011 - AND International Publishers NV heeft de omzet en de nettowinst in 2010 sterk zien stijgen door commerciële successen uit de verkoop van digitale kaarten. De omzet steeg in het afgelopen jaar naar ¤ 6.9 miljoen en de nettowinst steeg naar ¤ 2.4 miljoen. De geewogen winst per aandeel steeg naar ¤ 0,64. Hiermee handhaaft AND haaar eerder uitgesproken verwachting.

Over geheel 2009 behaalde AND een omzet van ¤ 5,0 miljoen, een nettowinst van ¤ 1,5 miljoen en een gn gewogen winst per aandeel van ¤ 0,43.

In het laatste kwartaal heeft AND een overeenkomst afgesloten met NNG, aanbieder van navigatie apparatuur en mobiele navigatie. NNG gaat AND's kaarten van West-Europa gebruiken in iGO My way Navigation voor PND's en smartphones. NNG verkoopt private label PND's (navigatiekastjes) en mobiele navigatie voor smartphones in geheel Europa.

Ook de samenwerking met het Engelse Navmii is verder geïntensiveerd met het uitbrengen van navigatie voor Oostenrijk, Finland, Noorwegen en Portugal. Inmiddels zijn er ruim 200.000 stuks gedownload uit iTunes voor zowel iPhone als iPad.

Eind 2010 heeft AND een uitgebreide, volledig gegeocodeerde Points of Interest (POI) database gelanceerd. De database bevat 2.5 miljoen punten en gebieden. De POI omvat het fysieke adres, de naam, de categorie en de geografische coördinaten.

De financiële positie van AND is onverminderd goed. De onderneming had per eind 2010 geen bankschulden en een ijzersterk eigen vermogen.

Dit bericht is gebaseerd op voorlopige cijfers en gegevens over het boekjaar 2010. De definitieve door de accountant gecontroleerde resultaten over 2010, inclusief de winst- en verliesrekening, de balans en overige financiële informatie, zullen op 19 april 2011 voorbeurs bekend worden gemaakt. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op 17 mei 2011 in Rotterdam.

Vooruitzichten voor 2011
De economische omstandigheden, onzekere marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten zijn in hoge mate onzeker. De resultaatontwikkeling in 2011 zal onder andere afhankelijk zijn van de sterkte van het economisch herstel en de ontwikkelingen in de markt voor navigatie en location based services. AND is daarom niet in staat om een verwachting uit te spreken voor de resultaten over geheel 2011.

AND is de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt.

Op de financiële informatie genoemd in dit persbericht is geen accountantscontrole toegepast.