Ingezonden persbericht


NIEUWSBERICHT

Royal Bank of Scotland besteedt noodstroomvoorziening van nieuw hoofdkantoor in Amsterdam uit aan Cofely

Bunnik, 10 februari 2011- Cofely realiseert de noodstroomvoorziening, inclusief extra capaciteitskoeling en noodkoeling, voor het nieuwe hoofdkantoor van de Royal Bank of Scotland Nederland. In het eerste kwartaal van 2011 verhuist RBS naar de UN Studio toren op de Zuidas in Amsterdam. Ze zullen de bovenste helft van de 22 verdiepingen tellende toren met een vloeroppervlak van 10.000 m2, in gebruik nemen. RBS Nederland is onderdeel van The Royal Bank of Scotland Group, een van de grootste banken ter wereld. De totale opdracht voor Cofely bedraagt 600.000 euro.

Snelheid en betrouwbaarheid zijn essentieel
De dealing room is het hart van de bank. De noodstroomvoorziening op deze afdeling is van cruciaal belang. De Royal Bank of Scotland selecteerde Cofely op basis van betrouwbaarheid en snelheid. Cofely realiseert het werk binnen drie maanden, een uitzonderlijke prestatie. Door snel handelen, goede afspraken en relaties met partners en goed projectmanagement realiseert Cofely alle benodigde voorzieningen voor een van de belangrijkste afdelingen van de bank, binnen de gewenste tijd.

Complexiteit van het project
Cofely plaatst de noodstroomvoorziening en koeling in een bestaand kantoor. Het betreft een hoofdverdeler, UPS 800kVA, een 330 kW chiller en een noodstroomaggregaat (NSA), inclusief rookgasafvoer. De plaatsing maakt een aantal aanpassingen in het pand noodzakelijk. Cofely heeft meegedacht over de meest optimale inrichting. Uiteindelijk wordt ervoor gekozen om de chiller en NSA in de kelder te plaatsen, met een rookgasafvoer naar buiten op de begane grond. De rookgasafvoer moest derhalve door een aantal verdiepingen heen worden aangelegd. Een uitdaging, omdat een groot deel van het gebouw reeds in gebruik is en vanwege het aantal belanghebbenden. Door intensief overleg en strakke afstemming met opdrachtgever en de betrokken partijen is de van de noodstroomvoorziening op schema en naar volle tevredenheid van RBS verlopen.

***

COFELY, onderdeel van GDF SUEZ
Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Cofely is het belangrijkste merk van GDF SUEZ Energy Services - één van de zes business units van GDF SUEZ - dat circa 77.000 medewerkers telt en een omzet van 13,6 miljard euro realiseert. In Nederland telt Cofely circa 7.000 medewerkers en behaalde een omzet van 1,1 miljard euro in 2009.

GDF SUEZ is één van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 200.000 mensen in dienst en behaalde in 2009 een omzet van 79,9 miljard euro.



Ingezonden persbericht