Ingezonden persbericht


DIALOG SEMICONDUCTOR KOOPT SITEL, EEN TOONAANGEVENDE LEVERANCIER VAN DRAADLOZE TECHNOLOGIE EN VOIP IC's

Kirchheim/Teck, 10 februari 2011 - Dialog Semiconducctor plc (FWB: DLG), een toonaangevende leverancier van chips voor het energiebeheer van draagbare apparaten zoals smartphones en tablet-pc's, is verheugd te kunnen meedelen dat er een overeenkomst tot overname is gesloten met SiTel Semiconductor B.V. ('SiTel'), marktleider op het gebied van draadloze technologie voor de korte afstand, digitale draadloze technologie en VoIP-technologie.

Opvallende kenmerken van de overname


* Voegt draadloze technologie voor de korte afstand en VoIP toe aan de bestaande technologieportefeuille van Dialog
* Voegt grote wereldwijde klanten toe in de markt voor draagbare apparaten
* Zorgt voor een aanzienlijke uitbreiding van Dialog's marktbereik in draadloze draagbare apparaten met meer dan 100 miljoen stuks in 2010
* Een gevestigd, cash genererend en rendabel bedrijf met in 2010 $ 116,9 miljoen inkomsten (geen accountantscontrole toegepast), waarvan ongeveer 90% afkomstig was van standaardproducten
* Ondernemingswaarde van $ 86,5 miljoen(â(TM)¦)
* Zal naar verwachting bijdragen in Q3 2011

(â(TM)¦) Netto bedrag betaald van $84.5 million

SiTel, met zijn hoofdkantoor in Den Bosch, Nederland, heeft ongeveer 140 werknemers en is een vooraanstaand leverancier van chips voor draadloze korteafstandsverbindingen en VoIP-applicaties. De toonaangevende producten van SiTel worden toegepast in tal van draagbare apparaten zoals digitale draadloze telefoons, professionele draadloze headsets, gaming en draagbare medische apparaten. De VoIP-technologie van SiTel wordt in toenemende mate gebruikt door toonaangevende fabrikanten van VoIP-toestellen voor het bedrijfsleven en thuissituaties. Bovendien biedt de combinatie van SiTel's IP connectiviteit en draadloze verbindingen een ideaal platform om een nieuwe generatie van intelligente apparaten thuis te voorzien van rechtstreekse IP-adresseerbaarheid. Dit is een snelgroeiend marktsegment. Draadloze connectiviteit in draagbare apparaten wordt in onze samenleving steeds belangrijker. Aangezien deze trend doorzet, biedt de markt voor eigen en standaard draadloze IC's met een laag vermogen de sterkste groeikansen in de huidige markt voor halfgeleiders. Volgens de prognose van IMS Research wordt in 2015 een totaal aantal eenheden van meer dan 4 miljard bereikt, wat neerkomt op een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 32,2% tussen 2010 en 2015.

Volgens de bepalingen van de overeenkomst heeft Dialog een ondernemingswaarde betaald van $ 86,5 miljoen. De overeenkomst zal naar verwachting bijdragen aan zowel cash als IFRS EPS vanaf Q3 2011. De overname is gefinancierd met de bestaande cashreserves van Dialog.

In het boekjaar 2010 heeft SiTel niet door accountants gecontroleerde inkomsten gegenereerd van ongeveer $ 116,9 miljoen (2009: $ 110,1 miljoen) met een brutomarge van 42,4%. Klanten van SiTel zijn onder meer Gigaset, Panasonic, Microsoft, Plantronics en LG Ericsson, allemaal wereldwijd toonaangevende merknamen in hun respectievelijke marktsegmenten draagbare consumentenapparaten en VoIP-toestellen. SiTel was voorheen een deelneming van de in het VK gevestigde private-equityfirma HgCapital.

"We beschouwen de overname als een uitstekende aanvulling op onze bestaande activiteiten; hierdoor kan Dialog zich sterk richten op aanpalende opkomende markten voor connectiviteit", aldus Dr. Jalal Bagherli, CEO van Dialog Semiconductor. "Door de overname wordt een ervaren team van bijna 100 technici toegevoegd, met onder meer veel ervaring op het gebied van low-powerRF. Dialog beschikt nu over een gedifferentieerde technologieportefeuille en een uiterst concurrerend platform voor onze klanten, waarbij onze superieure energiebeheertechnologie wordt gecombineerd met draadloze 'low power' technologie voor de korte afstand", licht Bagherli verder toe.

"Dankzij onze draadloze technologie met ultralaag vermogen, met zowel innovatieve eigen als standaardoplossingen, kon SiTel marktleider worden in draadloze technologie", verklaart Dr. Asmund Tielens, CEO van SiTel. "We zijn trots op de talloze mijlpalen en technologische innovaties die SiTel heeft gerealiseerd op het gebied van monolithische CMOS-chips voor draadloze toepassingen. Als we het marktleiderschap van Dialog goed benutten, ben ik ervan overtuigd dat we het gebruik van draadloze connectiviteit in deze snel groeiende consumentenmarkt voor draagbare toepassingen sterk kunnen bevorderen", aldus Tielens.

Jefferies International Limited trad op als financieel adviseur van Dialog.

Telefonische vergadering op donderdag 10 februari om 9:30 CET/8:30 VK

Dialog Semiconductor nodigt u uit om via een rechtstreekse telefonische vergadering te luisteren naar een toelichting van het management over de overname en de prestaties over Q4 2010 en het gehele jaar 2010. Als u toegang wilt krijgen tot de vergadering, kiest u de volgende inbelnummers: Duitsland +49 (0) 6103 485 3000, VK +44 (0) 207 153 2027, VS +1 480 629 9725. Hiervoor is geen toegangscode vereist. Gedurende 30 dagen na de bespreking kan deze opnieuw worden beluisterd op +49 (0) 69 589 990 568 met toegangscode 4402293#. Bovendien wordt kort na de bespreking een geluidsopname van de bespreking op de bedrijfswebsite geplaatst op: http://www.diasemi.com/investor_relations.php Extra telefonische vergadering voor Amerikaanse investeerders en analisten om 17:00 CET / 11:00 Eastern Time Ten behoeve van in Amerika gevestigde investeerders en analisten wordt een extra rechtstreekse telefonische vergadering gehouden om 17:00 (CET) / 11.00 Eastern Time. Om toegang te krijgen tot de vergadering belt u +1 877 941 8633. Er is geen toegangscode vereist.
- // -
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nederland
Boer & Croon
Arnoud Verhage
M 06-20615172
T 020-3014514
a.verhage@boercroon.nl

Dialog Semiconductor Financial Dynamics - London Financial Dynamics - Frankfurt Neue Straße 95 Matt Dixon Ivo Lingnau D-73230 Kircheim/Teck T +44 20 7269 7214 T +49 69 920 37 133 Duitsland matt.dixon@fd.com ivo.lingnau@fd.com T +49-7021-805-412
F +49-7021-805-200
dialog@fd.com
www.dialog-semiconductor.com

Voor redacties:

Dialog Semiconductor ontwikkelt energie-efficiënte mixed-signal circuits die zijn geoptimaliseerd voor toepassing in mobiele apparaten, verlichting en display en automotive toepassingen. De onderneming biedt flexibele en dynamische ondersteuning, hoogstaande innovatie en de zekerheid van zakendoen met een partner met een gevestigde reputatie.

Met zijn unieke knowhow op het gebied van energiebeheer van systemen, zijn deskundigheid en decennialange ervaring levert Dialog een wezenlijke bijdrage aan de snelle ontwikkeling van geïntegreerde circuits voor energiebeheer, audio, display processing en motorregeling. De processor-companionchips van Dialog zijn van wezenlijk belang om zowel de prestaties van handheld producten als de multimedia-ervaring van consumenten te verbeteren. Met productiepartners van wereldklasse werkt Dialog met een businessmodel zonder eigen fabrieken.

Dialog Semiconductor plc heeft zijn hoofdkantoor bij Stuttgart met een wereldwijde verkoop-, R&D- en marketingorganisatie. In 2010 had het bedrijf inkomsten ten bedrage van $ 296,6 miljoen en was het weer een van de snelst groeiende Europese publieke halfgeleiderondernemingen. Het bedrijf telt ongeveer 400 werknemers, is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (FWB: DLG) en is lid van de Duitse TecDax-index. Toekomstgerichte verklaringen:
Dit persbericht bevat 'toekomstgerichte verklaringen' die de huidige opvattingen van de directie met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen weergeven. De woorden 'voorzien', 'geloven', 'denken', 'verwachten', 'van plan zijn', 'kunnen', 'voornemen', 'willen' en 'moeten' en soortgelijke uitdrukkingen duiden op toekomstgerichte verklaringen. Dergelijke verklaringen zijn onderworpen aan risico's en onzekerheden, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: een economische neergang op de halfgeleider- en telecommarkten; wijzigingen in valutawisselkoersen en rentevoeten, de timing van klantorders en productietijden, onvoldoende, overtollige of verouderde voorraad, de invloed van concurrerende producten en de prijzen ervan, politieke risico's in de landen waarin we actief zijn, of verkoop- en leveringsrestricties. Als een van deze of andere risico's en onzekerheden zich voordoen (waarvan sommige worden beschreven onder de kop 'Risks and their management' in het meest recente jaarverslag van Dialog Semiconductor) of als de veronderstellingen die aan een van deze verklaringen ten grondslag liggen, incorrect blijken te zijn, dan kunnen de feitelijke resultaten substantieel verschillen van de resultaten die in dergelijke verklaringen zijn verwoord of geïmpliceerd. We zijn niet van plan en we nemen geen enkele verplichting op ons om een toekomstgerichte verklaring, die alleen de situatie beschrijft op de datum waarop deze verklaring is gedaan, te actualiseren. Elke volgende verklaring zal elke voorgaande verklaring echter tenietdoen.

Einde

Arnoud Verhage
Secr: +31 20 301 45 14
Mobile: +31 6 20 61 51 72
E-mail: a.verhage@BOERCROON.NL

Boer & Croon Consulting B.V.
Amstelveenseweg 760, P.O. Box 75784
NL-1070 AT AMSTERDAM, The Netherlands
Tel.: +31 20 301 40 20
Fax: +31 20 301 40 29
www.boercroon.nl