Stern Groep



Resultaat Stern Groep 2010 zal fors hoger uitkomen


Stern Groep NV, beursgenoteerde Nederlandse automotive groep, maakt vooruitlopend op de presentatie van de jaarcijfers op 17 maart a.s. bekend, dat het resultaat na belastingen over 2010 fors hoger zal uitkomen dan eerder werd verwacht. Redenen hiervoor zijn de operationele resultaten in het laatste kwartaal van 2010, de eerder gemelde bate uit hoofde van de verkoop van SternFinance en opnieuw een incidentele belastingbate. Het resultaat zal naar verwachting uitkomen in de grootte orde van EUR 10 miljoen na belastingen. De winst per aandeel zal daardoor uitkomen op ruim EUR 1,80 per aandeel (2009: EUR 0,56 per aandeel). Zoals in november al aangekondigd, verwacht Stern Groep de dividenduitkering te hervatten.

Operationele resultaten

De verbetering van de markt in de loop van 2010 heeft zich in het vierde kwartaal doorgezet. Zowel autonome groei als incidentele posten hebben bijgedragen aan het herstel van de resultaten. De uitkomsten van Operatie Stormvogel, waarmee Stern Groep de economische crisis in 2009 en 2010 heeft gepareerd, spelen een hoofdrol in de verbeteringen. De voorgenomen kostenbesparingen van in totaal EUR 27,5 miljoen (2009 en 2010 samen) zijn volledig gerealiseerd. Ook de balans van Stern Groep is mede daardoor aanzienlijk versterkt. De solvabiliteit is robuust en dat geeft ruimte voor verdere groei.

Belastingbate

Door de verbeterde vooruitzichten is de kans toegenomen dat een materieel deel van het thans nog niet gewaardeerde compensabele verlies alsnog benut zal worden. Dit leidt in 2010 tot een materiële belastingbate.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor 2011 zijn positief, alhoewel voor 2011 geen sterke verdere verbetering van de markt wordt verwacht en zelfs een daling mogelijk is als de zakelijke markt in 2011 onvoldoende aantrekt. De na-ijleffecten van Operatie Stormvogel die doorwerken in 2011 en het forse niveau van afleveren van nieuwe auto's in de eerste maanden van dit jaar vormen de basis van de positieve vooruitzichten.

Download hier het volledige persbericht pdf

Persberichten

10-02-2011

Resultaat Stern Groep 2010 zal fors hoger uitkomen
Lees meer > 15-12-2010

Stern Groep gaat samenwerking aan in financiële dienstverlening Lees meer >

Koersinformatie

koersinformatie
werken bij stern

sitemap | privacy statement | disclaimer | © Stern 2010