i365, een Seagate onderneming, benoemt Dupaco Distribution tot EVault Distributor voor Nederland

Dupaco levert Cloud-Connected storage aan Nederlandse VARs

'S-HERTOGENBOSCH, Nederland--(BUSINESS WIRE)-- 20110210 --

i365 Inc., een Seagate onderneming, (NASDAQ:STX), kondigt aan dat Dupaco Distribution B.V. EVault® Cloud-Connected storage oplossingen gaat aanbieden aan haar reseller netwerk in Nederland.

Deze samenwerking vergroot de mogelijkheden van i365 binnen Europa. Resellers van Dupaco hebben hiermee goede tools in handen om bedrijfskritische data van hun klanten automatisch te backuppen en te herstellen. Dupaco zal ook nieuwe partners gaan werven voor het EVault Cloud-Connected Service Provider (CCSP) programma.

Het EVault CCSP programma is een goed aanbod voor het partnerkanaal dat EVault technologie en ‘best practices’ combineert om snel een economisch attractieve lokale Cloud-Connected data backup dienst op te zetten en uit te bouwen, ondersteund door de EVault software met replicatie naar de i365 cloud.

Cloud computing wint snel marktaandeel binnen de zakelijke markt. Deze samenwerking geeft de Nederlandse resellers één data protectie technologie die ze kunnen configureren voor oplossingen met de juiste mix van data opslag in de Cloud en op locatie. Gebaseerd op de individuele behoeften van iedere klant voor veiligheid, toegankelijkheid, service, beschikbaarheid, betaalbaarheid en performance.

Erik Monninkhof, Directeur Dupaco Distribution: “i365’s backup and recovery oplossingen sluiten naadloos aan op ons portfolio. De EVault oplossing faciliteert back-up van diverse platformen waaronder Microsoft, UNIX, VMware en Linux. Juist de ondersteuning van meerdere platformen past perfect binnen de strategie van Dupaco. Als distributeur van o.a. Red Hat en SUSE Linux zijn we goed gepositioneerd om de EVault oplossing in de Nederlandse markt te zetten.”

Dupaco zal i365’s EVault product portfolio in de markt gaan zetten, distribueren en service en support verlenen. Hiertoe horen EVault for Microsoft® System Center Data Protection Manager, EVault Software en de onderscheiden EVault Plug-n-Protect storage appliance. Dupaco wordt ondersteund door i365’s technische support en training netwerk en zal met i365 samenwerken om de markt uit te breiden.

“Dupaco is al ruim 25 jaar een vooraanstaande value added distributeur en we zijn dan ook blij met deze samenwerking,” zegt Johan Pellicaan, de Managing Director van i365 in EMEA. “Wij hebben in de EMEA regio een puur 2-tier partner model en daarbij is de rol van een value added distributeur enorm belangrijk. Dupaco gaat niet alleen onze toonaangevende EVault software en Plug-n-Protect appliances leveren, maar zal zich ook richten op training, support & concultancy.”

Over Dupaco Distribution B.V.

Dupaco Distribution B.V. is opgericht in 1985 en op de ICT-markt in Nederland inmiddels uitgegroeid tot toonaangevend Value Added Distributor (VAD). Naast de primaire inkoop en distributie vertaalt de meerwaarde richting de businesspartners zich in ondersteuning op het gebied van sales- en technische support, trainingen en marketing. Typerend voor Dupaco is de continue focus op nieuwe ontwikkelingen in de ICT-markt.