Nieuw Nederlands kennisplatform voor webredacteuren


Webredacteuren.com wil het vak een boost geven

Utrecht, 20110210 -- Het vak van webredacteur wordt steeds veelzijdiger en vraagt om nieuwe kennis. Daarom startte onlangs het nieuwe kennisplatform Webredacteuren.com. Het weblog moet, samen met kennissessies onder dezelfde naam, webredacteuren voorzien van tips, praktijkcases en handleidingen. Het open platform is een initiatief van internetbureau Presenter.

Eerste hulp voor webredacteuren
Hulp voor webredacteuren is maar gefragmenteerd te vinden. En dat is niet handig, want een webredacteur houdt zich al lang niet meer alleen bezig met het schrijven en plaatsen van teksten. Ook vindbaarheid, marketing, usability, social media en statistieken zijn onderwerpen waar een webredacteur kennis over moet hebben. Webredacteuren.com moet daar verandering in brengen, door webredacteuren op één plek ervaringen en kennis uit hun vak met elkaar te laten delen.

David Hulshuis, een van de initiatiefnemers van Webredacteuren.com: "Je ziet dat de webredacteur van nu een echte duizendpoot is. Het is nog steeds een contentspecialist die goede teksten voor het web schrijft. Tegelijkertijd moeten ze ook op de hoogte zijn van zo veel andere zaken, in de praktijk zijn het soms volwaardige projectleiders. Omdat het takenpakket zo breed is, is er niet echt een centrale plek om die kennis te leren of te delen. Frustrerend als je tegen problemen aanloopt. Of als je bij een lastige klant niet kunt overbrengen waarom je zijn site op een bepaalde manier maakt."

Open platform, online en offline
Hoewel het platform een initiatief is van internetbureau Presenter, heeft Webredacteuren.com een open karakter: gastbloggers en sprekers van andere organisaties leveren actieve bijdragen aan het weblog en andere activiteiten.

Ook offline wordt Webredacteuren.com actief. Op thema-avonden gaan sprekers in presentaties en groepsdiscussies in op wisselende thema's uit het vakgebied. Op 15 februari vindt de eerstvolgende kennissessie plaats in Utrecht. Beheer en monitoring van sociale media staan centraal op die bijeenkomst, waar onder meer communitymanager Kirsten Wagenaar en sprekers van Alterian en Oxfam Novib zullen spreken.

Over Webredacteuren.com & Presenter
Webredacteuren.com is een initiatief van internetbureau Presenter, ontstaan uit de vele vragen die het uit het vakgebied krijgt. Presenter is gespecialiseerd in webredactie en sitemanagement. Met meer dan 25 specialisten helpt Presenter grotere organisaties met het goed inrichten en onderhouden van websites, intranet en sociale media.