Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

januari 2011

Amsterdam | donderdag 10 februari 2011

Filosofie op de Zuidas met Hester Alberdingk Thijm

Hester Alberdingk Thijm, Directeur AkzoNobel Art Foundation, in gesprek met VU filosoof Ad Verbrugge.

Kunst in bedrijf en maatschappij
Een filosofisch gesprek over de vraag waarom bedrijven kunst verzamelen en wat deze kunstcollecties betekenen voor de ontwikkeling van de kunst. Kunstenaars hebben vaak een zeer duidelijk gevoel voor de onderstromen van de actualiteit. Ze maken die actualiteit in hun kunst zichtbaar. Ad Verbrugge in gesprek met Hester Alberdingk Thijm over de invloed van de tijdsgeest op het verzamelen van kunst. De impact van de economische crisis op de kunstsector komt hierbij ook aan bod.

De gast
Hester Alberdingk Thijm is directeur van Akzo Nobel Art Foundation (een kunstcollectie van meer dan vijftienhonderd werken), bestuurslid Vereniging Bedrijven Collecties Nederland en voorzitter van het Virtueel Museum Zuidas. Zij maakte eerder deel uit van het management team van Museum Boijmans Van Beuningen.

Voor meer informatie zie VUconnected.nl

Impressies van de vorige afleveringen met onder andere Tariq Ramadan, Felix Rottenberg, Dick Berlijn en Gabriël van den Brink zijn te vinden op Programma Gemist op

vuconnected.nl /programmagemist

De volgende aflevering van Filosofie op de Zuidas is op 10 maart 2011. Binnenkort zullen we op deze website bekendmaken wie onze volgende gast is.

Een samenwerking van VUconnected, Faculteit der Wijsbegeerte VU, VISOR en Amsterdam Bright City

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 10 februari 2011

Tijd: 16.00 -17.30 uur


Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café |

Claude Debussylaan 2-8
Toegang: gratis l aanmelden gewenst op VUconnected.nl