Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 7 februari 2011

J DILLA 360?: muzikale ode aan hiphop legende

Op 10 februari 2006 overleed hiphop grootheid James Yancey, beter bekend als J Dilla. Vijf jaar later tonen jongeren vanuit diverse kunstdisciplines en met een verschillende muzikale achtergrond hun liefde voor de muziek van de hiphop producer tijdens J DILLA 360? op donderdag 10 februari 2011 in Grounds. Geïnspireerd door het Ma Duke Orchestra (o.l.v. Miguel Atwood-Ferguson) werkten rappers, DJ's, muzikanten, orkestleden en videokunstenaars samen aan een productie die ze eenmalig uitvoeren. Van de populaire stukken van J Dilla zijn arrangementen geschreven voor een studentenorkest. Samen met de hiphop band Re:Freshed o.l.v. Furlan Felter worden deze live door het orkest o.l.v. een dirigent gespeeld.

Enkele bijzondere gasten uit de Nederlandse hiphop en soul scene zullen hun opwachting deze avond maken, waaronder de Rotterdamse zangeres en MC Esperanzah en de Amerikaanse soul en jazz diva Sandra St. Victor.

Het Rotterdamse Venour zorgt voor visuals deze avond en DJ Cutnice voor de muzikale omlijsting.

J DILLA 360? wordt mede mogelijk gemaakt door Music Matters.

J Dilla 360?
Donderdag 10 februari | Aanvang: 20.30 | Entree: E7,50 Grounds | Willem Buytwechstraat 68 | Rotterdam
www.grounds.nu

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.