Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 10 februari 2011

Vragen van het lid Heijnen (PvdA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over bezuinigingen bij het Rijk


* Kent u het bericht "Rijk snoeit nog forser"? (NRC, 9-2-2011)


* Is het waar dat de overheid veel ingrijpender gaat reorganiseren dan tot nu toe bekend was? Zo ja, hoeveel ingrijpender? Zo nee, wat is er dan niet waar aan dit bericht?


* Gaan ten gevolge van - nog niet bekende kabinetsplannen - naast tienduizenden banen bij het Rijk inderdaad ook nog eens duizenden banen bij uitvoeringsinstanties in het land verloren? Zo ja, hoeveel zijn er dit en op welke wijze worden die banen geschrapt?


* Waarom is de voor uiterlijk januari van dit jaar toegezegde nota "Compacte Rijksdienst: Uitvoeringsprogramma" nog niet naar de Kamer gestuurd? Kan dit per ommegaande alsnog gebeuren? Zo nee, waarom niet?


* Houdt u bij de reorganisaties rekening met de aangenomen motie Heijnen c.s. waarin wordt verzocht bij de vernieuwing van de rijksdienst rekening te houden met de economische situatie in de krimpgebieden? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, waarom niet?

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag