Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Twee miljoen smartphonegebruikers navigeren met NAVIGON

Slechts een paar dagen voor de start van het Mobile World congres in Barcelona verwelkomt NAVIGON de twee miljoenste smartphonegebruiker. Om dit feit te vieren kunnen klanten nu profiteren van kortingen op verschillende versies van NAVIGON MobileNavigator en In-App aankopen zoals Michelin-gidsen en Traffic Live.

Met de introductie van het 'select'-concept, de gratis navigatie-applicatie voor klanten van T-Mobile in Nederland, is NAVIGON de eerste onderneming die inspeelt op de maatschappelijke trend van individualisering. "Smartphonegebruikers kunnen precies de toepassingen kiezen die passen bij hun individuele behoeften," zegt Gerhard Mayr, Vice President World-Wide Mobile Phone Business. 'De perfecte navigatieoplossing is er één, die je zelf kunt samenstellen.'

"De sterk toenemende downloadcijfers voor zowel de NAVIGON select-versie als de volledige versie laten zien dat we de goede kant opgaan met ons business model," zegt Mayr. "Ons doel is om in de toekomst beide versies continu uit te breiden." Om meer mensen de mogelijkheid te geven om met NAVIGON apps te navigeren zijn er speciale kortingen voor smartphonegebruikers. Van 10 t/m 13 februari krijgen gebruikers 50 procent korting op NAVIGON MobileNavigator en 25 procent korting op alle beschikbare In-App aankopen, ongeacht het besturingssysteem van de smartphone.

NAVIGON select of volledige versie
Het succesverhaal van NAVIGON select is begonnen met de introductie van de app voor Telekom gebruikers in Duitsland. Vervolgens heeft NAVIGON deze succesformule geïntroduceerd in andere landen, waaronder Nederland. Het concept is op dit moment ook beschikbaar op iPhone, Android en Windows Phone 7.(1)

Klanten kunnen verschillende pakketten met features toevoegen aan de gratis basisversie van NAVIGON select. In totaal zijn er zeven uitbreidingspakketten beschikbaar voor gebruikers zoals het Safety & Relax pakket en Traffic Live pakket. Als gebruikers kiezen voor de volledige versie kunnen zij direct gebruik maken van het totale aanbod van features van MobileNavigator(2). 'NAVIGON demonstreert dat zij een win-winsituatie hebben gecreëerd met NAVIGON select. Het is niet alleen in onze ogen een succes, het biedt telecom operators ook de mogelijkheid iets extra's aan te bieden aan hun klanten, die op hun beurt dat enorm waarderen,' aldus Gerhard Mayr. Verschillende versies voor verschillende platformen NAVIGON kijkt continu naar het uitbreiden van de ondersteuning voor verschillende besturingssystemen. Zo zal in samenwerking met Samsung Australië NAVIGON software beschikbaar worden gesteld voor het besturingssysteem Bada. Op dit moment zijn er drie verschillende varianten van de smartphone app: in samenwerking met een telecom operator als T-Mobile, met een telefoonfabrikant zoals Samsung of de volledige versie van de NAVIGON software. NAVIGON is van plan om in de toekomst verschillende versies van de app uit te breiden naar andere landen en platformen. "Deze strategie blijkt voor ons de beste combinatie te zijn", zegt Gerhard Mayr. 'En op deze manier kunnen wij onze klanten de grootste keuzevrijheid bieden op het gebied van mobiele navigatieoplossingen.' Prijzen en beschikbaarheid
Vanaf vandaag t/m 13 februari geeft NAVIGON 50 procent korting op alle volledige versies van NAVIGON MobileNavigator. In-App aankopen zullen in dezelfde periode 25 procent goedkoper zijn.

In-App aankopen - Highlights

iPhone
Traffic Live EU voor ¤14,99 (i.p.v. ¤19,99)

MICHELIN Red Guide: ¤14,99 (i.p.v. â¤19,99)
MICHELIN Green Guide: ¤10,99 (i.p.v. ¤14,99)
Panorama View 3D: ¤6,99 (i.p.v. ¤9,99)

Select In Apps Highlights - iPhonee

Android
Android Traffic Live EU voor ¤14,95 (i.p.v. ¤19,95)

Premium pakket, Safety&Relax pakket en Sound&Fun pakket ieder voor ¤6,95 (i.p.v. ¤9,95)

NAVIGON MobileNavigator
MobileNavigator Android EU40 voor ¤444,95 (i.p.v. ¤89,95)

Android Regional voor ¤29,95 ((i.p.v. ¤59,95)
MobileNavigator iPhone EU40 voor ¤44,,99 (i.p.v. ¤89,99)

MobileNavigator iPhone EU10 voor ¤37,49 (i.p.v. ¤74,99)

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.navigon.com/twitter
Flickr: http://www.navigon.com/flickr
YouTube: http://www.navigon.com/youtube
Facebook: http://www.navigon.com/facebook