Ingezonden persbericht


Persbericht

BOVEN IS HET STIL verfilmd door Nanouk Leopold

Nanouk Leopold heeft deze week steun gekregen van het Nederlands Fonds voor de Film voor haar nieuwe film Boven is het stil. Leopold schreef zelf het scenario gebaseerd op de succesvolle roman van Gerbrand Bakker, een uitgave van uitgeverij Cossee.

Het boek is in talloze landen vertaald en won vele nationale en internationale prijzen, waaronder de IMPAC Literary Award 2010, voor de beste naar het Engels vertaalde roman.

De internationale casting van de film, een coproductie tussen Nederland, Duitsland en België, gaat binnenkort van start. De opnames zullen aankomende winter plaatsvinden in Nederland. Producenten zijn Els Vandevorst van N279 Entertainment en Stienette Bosklopper van Circe Films.

Op het International Filmfestival van Berlijn, dat van 10 - 20 februari plaatsvindt, vindt de première plaats van Leopolds meest recente film Brownian Movement. De film is geselecteerd voor het programmaonderdeel Forum. Vanaf 24 maart is Brownian Movement te zien in de Nederlandse bioscoop. Distributie: Cinéart.

............................................... EINDE PERSBERICHT