Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Varsseveld - Aangehouden met inbrekerswerktuig            |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 10 februari een 19-jarige jongen uit Arnhem en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.


Agenten zagen een auto, met daarin twee personen, rijden op de Hovenstraat in Varsseveld. Navraag bij de meldkamer leerde dat de bestuurder van de auto mogelijk geen geldig rijbewijs bezat. Toen agenten de bestuurder wilden staande houden, ging deze er vandoor. Niet veel later troffen agenten op de Karel Doormanstraat het voertuig onbemand aan. Bij controle van het voertuig bleek dat daarin inbrekersgereedschap lag. Niet veel later kwam de 43-jarige man richting de auto lopen. Bij het zien van de politie, rende hij weg. De politie wist de man te achterhalen op de Essenkampstraat, waar hij is aangehouden. De 43-jarige man bleek de bestuurder van de auto te zijn geweest. Korte tijd later verscheen de 19-jarige bijrijder bij de auto. Ook hij is aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Het gereedschap is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.


2011018746

|     |Neede - Politie onderzoekt auto-inbraak                   |

Bij een auto die geparkeerd stond aan de Es in Neede is woensdagavond 9 februari ingebroken. Men is er onder meer een laptop vandoor gegaan. De politie is op zoek naar getuigen of mensen met andere tips over de inbraak.


De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats achter een supermarkt. Bij de inbraak is een raam van de auto geforceerd. Uit eerste onderzoek blijkt dat het signalement van de mogelijke daders als volgt luidt; twee mannen van 30 à 40 jaar, onverzorgd uiterlijk en één van hen droeg een donkere, deels opgerolde muts. Zij zouden bij de auto zijn weggerend, richting de fietsenstalling bij de ingang van de supermarkt, om vervolgens fietsend via een steegje richting de Oudestraat te verdwijnen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen en mensen die andere tips hebben over de inbraak, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.


2011018708

|     |Doetinchem - Verkeerscontroles op N-wegen                 |

De politie heeft woensdag 9 februari op meerdere provinciale wegen in de gemeenten Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek gecontroleerd. In totaal kregen 27 bestuurders een bekeuring. Opvallend was het hoge aantal weggebruikers dat zich niet aan de snelheid hield.


De politie controleerde onder meer op de N315 en N316. Op deze wegen gebeuren in vergelijking met andere provinciale wegen in de Achterhoek relatief veel ongevallen. De politie hoopt dat bestuurders hun rijgedrag door de controles aanpassen.


In totaal werden er woensdag 24 weggebruikers bekeurd voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid. Een uitschieter was hierbij een automobilist op de N815, op de Hooglandseweg tussen Zeddam en Kilderonder. Van hem werd een snelheid van 108 km/u gemeten, terwijl daar maximaal 60 km/u is toegestaan.


Naast de snelheidovertreders, kregen ook twee fietsers een bekeuring voor het fietsen zonder licht.


2011018709


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --