Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
10 februari 2011

BURGEMEESTERS NAARDEN EN HAARLEM IN RAAD VAN TOEZICHT RTV NOORD-HOLLAND

Mevrouw Dr. Joyce Sylvester, senator en waarnemend burgemeester van Naarden, en de heer Mr. Bernt B. Schneiders, burgemeester van Haarlem, zijn bij het provinciebestuur voorgedragen voor de Raad van Toezicht van RTV Noord-Holland.

Mevr. Sylvester wordt voorgedragen als voorzitter, dhr. Schneiders wordt voorgedragen op aanbeveling van de Ondernemingsraad. Sylvester: "Ik ben een trouw volger van onze regionale omroep. Het is eervol om deze toezichtfunctie uit te oefenen". Schneiders: "RTV Noord-Holland levert een hele belangrijke bijdrage aan de lokale en provinciale democratie. Ik lever daar graag een bijdrage aan."

Scheidend voorzitter Dhr. Hans Smit, voormalig burgemeester van Medemblik en voormalig directeur van het nationaal museum voor de psychiatrie Het Dolhuys, is erg blij met de nieuwe raadsleden: "Beiden hebben zeer brede bestuurlijke ervaring en een uitstekende reputatie. Ze zijn complementair qua achtergrond, kennis en ervaring ten opzichte van de huidige leden van de Raad. De Raad van Toezicht controleert en adviseert en omdat we werken met publieke middelen doen we dat extra zorgvuldig. Ik denk dat de provincie blij zal zijn met onze voordracht." Smit is ruim tien jaar bestuurlijk actief geweest bij RTV Noord-Holland.

De Raad van Toezicht ziet toe op het beleid van de directeur/bestuurder, de heer Robert Zaal. Leden worden op bindende voordracht voor vier jaar benoemd door het provinciebestuur en zijn één keer herbenoembaar. Naast Sylvester en Schneiders hebben mevr. R. Waleson, oprichter/eigenaar van financiële adviessite Eyeopen.nl, en dhr. J. Kuyf, CEO van de FD Mediagroep zitting in de Raad van Toezicht.