Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
10 februari 2010

DOCUMENTAIRE TINO TABAK GENOMINEERDE NL AWARDS

'Het verhaal Tino Tabak' is één van de genomineerden voor een NL Award in de categorie Sport. In de documentaire tekenden de journalisten Klaas Jan Bos en Fred Segaar het verhaal op van de omstreden oud-wielrenner Tino Tabak, die vertelt hoe ver een wielrenner kan gaan om zijn doel te bereiken.

Hij werd Nederlands kampioen wielrennen bij de profs in 1972 en reed vier keer de Tour de France. De 64-jarige Tabak woont tegenwoordig in Nieuw-Zeeland, waar hij werkt op de afvalverwerking van een slachthuis. In de documentaire praat hij over zijn agressieve karakter, zijn oneindige wil om te winnen, zijn dopinggebruik en zijn gedachte over het plegen van zelfmoord. Ook zochten Bos en Segaar zijn zoon Paul Tabak uit Egmond aan Zee op. Die vertelt hoe moeilijk het was om met zijn vader te leven. Alles moest wijken voor het wielrennen.

De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. Er zijn dertig radio- en tv-programma's genomineerd in de categorieën Nieuws, Sport, Varia, Live-uitzendingen, Achtergrond, Documentaire en Crossmediale Producties. De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 16 maart.

Bekijk de documentaire via http://www.rtvnh.nl/uitzending-gemist/tv/36/4945/Docblok.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht