Spannende eerste dag op ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament Winst voor Nederlandse spelers

Rotterdam, 10 februari 2011 - Vandaag werden de eerste rondes in de single van het 3e ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament gespeeld. De Fransman Stephane Houdet won overtuigend van zijn landgenoot Nicolas Peifer met 6-4 6-0. Robin Ammerlaan, een van de drie Nederlanders in het toernooi, won in een spannende driesetter van de Oostenrijker Martin Legner met 7-5 5-7 6-2. De derde single werd gespeeld tussen Maikel Scheffers (NED) en Frederic Cattaneo (FRA). Scheffers klopte Cattaneo met 6-2 6-3. De derde Nederlander Ronald Vink, die het opnam tegen de Zweed Stefan Olsson, won met 6-3 7-6. Morgen speelt Houdet tegen Scheffers in de halve finale. De andere halve finale is een Nederlands onderonsje: Ronald Vink tegen Robin Ammerlaan.

Toernooidirecteur Esther Vergeer is blij met deze aftrap. "Het is bijzonder dat het rolstoeltennistoernooi volledig onderdeel is van het valide toernooi. Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament draagt bij aan de integratie van rolstoeltennis en het World Tennis Tournament in Ahoy biedt hiervoor een perfecte etalage. Rolstoeltennis moet je laten zien en dat gebeurt hier. Ik ben heel trots op het sterke spelersveld dat aanwezig is. Dat bleek uit de wedstrijden vandaag en het enthousiaste publiek dat in grote getale aanwezig was bij de banen." Aldus Esther Vergeer.

Vandaag werden eveneens de dubbels gespeeld op Court 4 en 5 van Sports Plaza. Het duo Houdet/Ammerlaan speelde tegen Olsson/Legner en won met een eindstand van 6-7 6-4 6-1. Ook het Nederlandse duo Scheffers/Vink kwam in actie en won met 6-2 6-4 van de Fransmannen Peifer/Cattaneo.

Programma vrijdag 11 februari

12.30 uur Single halve finale Ammerlaan vs Vink Court 5 NB14.30 uur Single halve finale Houdet vs Scheffers Court 5 NB17.00 uur Doubles Ammerlaan/Houdet vs Cattaneo/Peifer Court 4/5 NB17.00 uur Doubles Vink/Scheffers vs Olsson/Legner Court 4/5