Ingezonden persbericht


Partij van de Eenheid

Fractie PvdE

Den Haag, 08 februari 2011

Toeslag leges bij diefstal van identiteitskaart

Wij kregen via de raadspost een brief van de heer P.J. Bost waarin een uiterst triest verhaal werd verteld. De hoogbejaarde moeder van de heer Bost werd beroofd van haar portemonnee waarin ook haar identiteitskaart zat. Voor het vervangen van de identiteitskaart brengt de gemeente naast de normale leges van EUR 43,15 ook een extra toeslag na verlies of diefstal in rekening van EUR 34,95. Deze extra toeslag is bedoeld om de kosten te dekken van het zogenaamde extra werk i.v.m. aangifte bij de politie en dergelijke.

Met verwijzing naar het betreffende artikel van het reglement van orde stel ik u de volgende vragen;


* Is het college bekend met de brief van de heer P.J. Bost van 31 januari 2011?
* Is het college het met de briefschrijver en onze fractie eens dat het heffen van een extra toeslag na een beroving onredelijk en onevenredig is? Zo nee, waarom niet?
* Is het college het met de briefschrijver en onze fractie eens dat er een enorm onrechtvaardigheidsgevoel heerst bij de burger die zich nu 'dubbel gepakt' voelt? Zo nee, waarom niet?
* Is het college het met onze fractie eens dat het opnemen van een aangifte door de politie gewoon tot de kerntaken behoort van de politie en dus binnen de werkuren valt en dus geen extra kosten met zich meebrengt voor de burger? Zo nee, waarom niet?
* Is het college bereid om deze toeslag zo snel mogelijk te herzien en in het vervolg alleen nog maar van toepassing te laten zijn op verlies van documenten en niet meer op diefstal? Zo nee, waarom niet?

Uw antwoorden zie ik graag tegemoet,

Abdoe Khoulani

Partij van de Eenheid




Ingezonden persbericht