Gemeente Lelystad

College trekt lotingprocedure ontheffing avondwinkels op zondag in

Donderdag 10 februari 2011

Het college heeft in de vergadering van 8 februari het besluit Lotingsprocedure voor de ontheffing van avondwinkels op zondag ingetrokken.

Datum van binnenkomst

Aanleiding voor het intrekken was de motie die de raad op 25 januari 2010 heeft aangenomen, waarin het college gevraagd wordt om alsnog een vijfde ontheffing op datum van binnenkomst te verlenen. Daarbij moeten de (afgewezen) aanvragen vanaf 1 september 2010 worden betrokken.

Onderzoek

Tijdens een oordeelsvormende sessie over de Winkeltijdenverordening op 11 januari 2011 heeft de raad aan het college gevraagd het voorstel voor de nieuwe verordening terug te nemen en onderzoek te doen naar de mogelijkheid om Lelystad als toeristische trekpleister aan te merken. Dit onderzoek vindt momenteel plaats.

Juridisch actueel

De raad heeft in de vergadering van 8 februari alsnog de verordening Winkeltijden 2010 vastgesteld, omdat die de mogelijkheid biedt, conform de motie, een vijfde ontheffing te verlenen. Daarnaast is de nieuwe verordening aangepast aan de wettekst van de nieuwe Winkeltijdenwet en derhalve juridisch actueel. De nieuwe verordening is dan van kracht tot het moment dat de raad een ander besluit neemt. Ja