Gemeente Haaksbergen


Afscheid Loohuis

25-01-2011 Afscheid Loohuis

Tijdens een buitengewone zitting van de gemeenteraad wordt Karel Loohuis vrijdagmiddag 11 februari officieel uitgezwaaid als burgemeester van Haaksbergen. 's Avonds tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen belangstellende inwoners en ver-tegenwoordigers van verenigingen, instellingen en bedrijven afscheid nemen van de familie Loohuis. Tussen 19.00 en 21.00 uur is er een receptie in het atrium van het gemeentehuis.

Afgelopen vrijdag werd de benoeming van Karel Loohuis tot burgemeester van Hoogeveen definitief. De ministerraad ging toen akkoord met het voorstel van minister Donner om Loohuis met ingang van 15 februari te benoemen. Op die dag wordt hij officieel beëdigd door de commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe.

De buitengewone zitting van de gemeenteraad wordt vrijdagmiddag 11 februari vanaf 15.30 uur gehouden in de raadzaal, in aanwezigheid van diverse genodigden. Aansluitend is er voor die genodigden gelegenheid om informeel afscheid te nemen van de vertrekkende burgemeester.

Op woensdag 9 en donderdag 10 februari zijn er informele afscheidsbijeenkomsten met de leden van de gemeenteraad en de medewerkers van de gemeentelijke organisatie.