Nederlandse Tafeltennisbond


Nationale kwalificatietoernooien WK 2011 op 11 feb, 14 en 29 maart 26-1-2011

Voor de WK Tafeltennis 2011 (8-15 mei in Rotterdam) heeft Nederland door de rol als gastheer zeven in plaats van de gebruikelijke vijf plaatsen ter beschikking bij zowel de dames als heren. De eerste zes directe toewijzingen zijn op basis van de puntenlijst van 31 december 2010 al vastgesteld. Op vrijdag 11 februari, maandag 14 maart en dinsdag 29 maart vinden drie Nederlandse kwalificatietoernooien plaats.

Casper ter Lüün is één van de kanshebbers op een ticket voor de WK 2011. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Daarbij is telkens één ticket bij de dames en één ticket bij de heren te verdienen. Elk toernooi zal in twee fasen worden gespeeld; de eerste fase zullen poulewedstrijden zijn en de tweede fase een knock-out systeem, totdat één WK-plaats bekend is.

De resterende zevende plaats bij de dames en heren wordt op voorstel van de betreffende bondscoach door de technisch directeur van de NTTB aangewezen.

Voor de kwalificatietoernooien (inclusief wildcard) komen alleen de Nederlandse selectiespelers in aanmerking. Dit zijn bij de dames: Alice Barendregt, Tali Cohen, Linda Creemers, Suzanne Dieker, Rianne van Duin, Britt Eerland, Nikki Eerland, Marieke van der Kamp, Carla Nouwen, Dianne Overbeeke, Monique Posthuma, Yana Timina, Kim Vermaas en Nicky Zetsen.

Bij de heren komen in aanmerking voor de vier plaatsen: Wai-Lung Chung, Gregor Förster, Rajko Gommers, Koen Hageraats, Martin Khatchanov, Pepijn Leppers, Casper ter Lüün, Patrick Oeij, Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Boris de Vries.

Li Jiao, Li Jie, Elena Timina (dames), Michel de Boer, Daan Sliepen en Barry Wijers (heren) zijn op basis van de vastgelegde procedure in het Topsportstatuut van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) al zeker van de WK.

Schema WK-kwalificatietoernooien

vrijdag 11 februari: Papendal (dames + heren)
maandag 14 maart: Tilburg (dames)
maandag 14 maart: Oudkarspel (heren)
dinsdag 29 maart:Oudkarspel (dames)
dinsdag 29 maart:Schiedam(heren)

NTTB/HH