Open dag in vakcentrum Purmerend

01/02/2011 14:27

Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

Vrijdag 11 februari houdt het Vakcentrum Afbouw Noord-Holland in Purmerend een open dag. Van 13.00 tot 18.00 uur staan de deuren wijd open voor jongeren, ondernemers, fabrikanten, werkcoaches en alle andere belangstellenden.

Het Vakcentrum Afbouw Noord-Holland verzorgt alle soorten opleidingen in de afbouwsector. Hoofdgebruikers zijn De Vakopleiding en het samenwerkingsverband Afbouw Noord-Holland. Zij leiden jongeren op tot stukadoor, plafond- en wandmonteur en dekvloerenlegger. Daarnaast kunnen er andere activiteiten plaatsvinden, zoals training en voorlichting op het gebied van nieuwe producten.

Bezoekers van de open dag hoeven zich niet te vervelen. In de grote en veelzijdige praktijkruimte verzorgen jonge vakmensen praktijkdemonstraties. Wie dat wil, mag natuurlijk ook zelf met het gereedschap en de materialen aan de slag. Zo kunnen bezoekers zelf gips in een mal gieten of een ontwerp maken met siergrind. De 'kunstwerken' mogen na afloop mee naar huis en het vakcentrum zorgt voor wegwerpoveralls.

Door het hele vakcentrum kunnen bezoekers vragen stellen en van gedachten wisselen over opleidingen, leerwerkbanen en alles wat daarmee te maken heeft. Met name De Vakopleiding en de partners in het samenwerkingsverband Afbouw Noord-Holland (de collectieve werkgever) vertellen graag over de mogelijkheden.

Om 14.00, 15.45 en 17.00 uur geeft Peter van den Broek van Savantis een presentatie over de sector Afbouw, de beroepen, de opleidingen, het loopbaanperspectief, et cetera. Om het programma van de open dag compleet te maken draaien er beroepenfilms, zijn volop brochures beschikbaar en is er gratis koffie, thee en frisdrank.

Met de open dag beoogt de organisatie de bekendheid en de mogelijkheden van het vakcentrum en de beroepen te vergroten. Daarnaast beoogt zij aankomende vakmensen, bedrijven en scholen in informele sfeer met elkaar in contact te brengen. Nu en in de toekomst heeft onze maatschappij die jonge stukadoors, plafond- en wandmonteurs en dekvloerenleggers hard nodig.

Het vakcentrum is gevestigd aan de Nijverheidsweg 22 in Purmerend, op bedrijventerrein De Koog. Rondom het vakcentrum is voldoende parkeergelegenheid.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.devakopleiding.nl