Nederlandse Tafeltennisbond


Deelnemers en tijdschema 1e nationale WK kwalificatietoernooi 11 februari
3-2-2011

Negen dames en elf heren komen aan de start bij het eerste kwalificatietoernooi voor de WK Tafeltennis 2011. Het evenement vindt plaats op vrijdag 11 februari op Papendal (grote sporthal) en begint om 14:00 uur. De finales bij zowel dames als heren waarin één ticket voor de WK (8-15 mei in Rotterdam) is te verdienen, worden gespeeld om 20:00 uur. Op 14 en 29 maart worden toernooi II (Tilburg en Oudkarspel) en III (Oudkarspel en Schiedam) gespeeld.

Casper ter Lüün is als eerste geplaatst bij de nationale WK-kwalificatie voor heren. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Het deelnemersveld bij de heren is compleet: alle startgerechtigde spelers doen mee op 11 februari. Bij de dames ontbreekt Britt Eerland vanwege een schouderblessure bij het eerste toernooi. Tali Cohen speelt alleen het tweede en derde toernooi. De jeugdinternationals (cadetten) Kim Vermaas en Marieke van der Kamp hebben aangegeven niet te zullen meedoen aan de WK-kwalificatie.

In de voorronde heren zijn drie groepen (twee groepen van vier spelers,één groep van drie spelers). De nummers één van de groepen A en B plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales. De nummer één van groep C en de nummers twee van de groepen A, B en C gaan naar de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales geldt een knock-out systeem.

Bij de dames in de voorronde zijn drie groepen van drie spelers. De nummers één van de groepen A en B plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales. De nummer één van groep C en de nummers twee van de groepen A, B en C gaan naar de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales geldt een knock-out systeem.

Alle wedstrijden worden gespeeld volgens best-of-seven games. Hoofdscheidsrechter op vrijdag 11 februari in Papendal is Ina Wiekart.

Lees ook: V&A met technisch directeur Achim Sialino over de WK-kwalificatie

Deelnemers dames 11 februari (inclusief plaatsing)
1. Yana Timina

2. Linda Creemers

3. Carla Nouwen

4. Nicky Zetsen

5. Alice Barendregt

6. Suzanne Dieker

7. Dianne Overbeeke

8. Nikki Eerland

9. Monique Posthuma

Deelnemers heren 11 februari (inclusief plaatsing)
1. Casper ter Lüün

2. Boris de Vries

3. Gregor Förster

4. Pepijn Leppers

5. Wai-Lung Chung

6. Koen Hageraats

7. Ewout Oostwouder

8. Patrick Oeij

9. Rajko Gommers

10. Martin Khatchanov

11. Laurens Tromer

Tijdschema
14:00 uur: 1e ronde groep (8 tafels)
15:00 uur: 2e ronde groep (8 tafels)
16:00 uur: 3e ronde groep (8 tafels)
17.30 uur: Kwartfinales (4 tafels)
18.45 uur: Halve finales (4 tafels)
20.00 uur: Finales (2 tafels)

NTTB/HH