Provincie Overijssel

Mensen met een beperking doen ook aan politiek

9 februari 2011

Op vrijdag 11 februari 2011 vanaf 13.30 uur organiseert de provincie Overijssel samen met MEE Twente en MEE IJsseloevers een bijeenkomst voor mensen met een beperking en/of een chronische ziekte in de Statenzaal van het provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle.

Gedeputeerde Gert Ranter houdt een korte inleiding over de provinciale democratie en de verkiezingen voor Provinciale Staten op 2 maart 2011.

Statenspel

Aansluitend spelen de gasten een Statenspel. Tijdens het Satenspel kruipen de deelnemers in de huid van een Statenlid en maken kennis met de provinciale politiek. Statenlid Klaasje Huisman van de ChristenUnie zal het Statenspel begeleiden. Naast Klaasje Huisman zullen ook nog andere (kandidaat-)Statenleden aanwezig zijn.

Participatie is voor iedereen

De provincie Overijssel hecht veel belang aan participatie in de samenleving van al haar inwoners. De werkzaamheden van MEE zijn erop gericht om de zelfredzaamheid en de participatie van mensen met een beperking en/of chronische ziekte te versterken.

Wij organiseren deze bijeenkomst om te laten zien dat mensen met een beperking en/of chronische ziekte meetellen in de maatschappij.

Na afloop hebben de politici de gelegenheid met de deelnemers in gesprek te gaan.