Gemeente Oldambt


Eems Dollard Business Forum in Papenburg

Betalingsverkeer over de grens
`Grensoverschrijdend betalingsverkeer, simpel en zeker'. Dit thema wordt behandeld tijdens een treffen van het Eems Dollars Business Forum (EDBF) op vrijdag 11 februari.
De bijeenkomst vindt plaats in een klein Theater in Forum Alte Werf aan de Ölmühlenweg 9 in Papenburg. Tijdstip: vanaf 15.00 uur.

Het EDBF is een gemeenschappelijk project van de stad Haren (Dld), Leer en Papenburg, tezamen met de Nederlandse gemeenten Oldambt, Veendam, Stadskanaal en Vlagtwedde. Het doel van het EDBF is om Duitse en Nederlandse ondernemers met elkaar in contact te brengen, ze te ondersteunen en grensoverschrijdende initiatieven mogelijk te maken en te vergemakkelijken. Een onderdeel daarvan is het organiseren van thema-bijeenkomsten.

Na begroeting door de burgemeester van de stad Papenburg, de heer Jan Peter Bechtluft zal advocaat Volker Gensch uit Gronau de mogelijkheden van bankieren vanuit het buitenland belichten en toelichten. De heren Hans Thünemann (Sparkasse Emsland) en Thomas Markwits (procurist der NWI Nordwest international Servicegesellschaft mbH), zullen de mogelijkheid van grensoverschrijdend betalen door gebruik te maken van SEPA*, behandelen. Na aanloop bestaat er, zoals u dat gewend bent, weer de mogelijkheid om contacten aan te knopen en mensen te leren kennen, tijdens de afsluitende netwerkborrel.

U bent van harte uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen.


* SEPA betalingen worden behandeld als `Single Euro Payments Area betalingen', als binnenlandse betalingen. Sinds de start van SEPA, vervalt het onderscheid tussen nationale en grensoverschrijdende betalingen. SEPA leidt tot de realisatie van een interne markt voor giraal betalingsverkeer

Gemeente Oldambt, 8 februari 2011