Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
10 februari 2011

PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN BIJ RTV NOORD-HOLLAND

Met 'Noord-Holland Kiest' volgt RTV Noord-Holland vanaf 11 februari de provinciale statenverkiezingen op televisie, radio en internet. Vanaf maandag 28 februari zijn debatten met lijsttrekkers en de uitslagen live vanuit het provinciehuis in Haarlem te volgen.

De kick-off is vrijdag 11 februari op www.noordhollandkiest.nl, waarop het laatste nieuws over de verkiezingen te vinden is. Vervolgens wordt om 17.30 uur de eerste van een driedelige reportage uitgezonden op televisie. In deze eerste aflevering worden het belang en de functie van de provincie belicht. Op vrijdag 18 februari volgt een reportage over de betrouwbaarheid van de provincie na kwesties zoals het Icesave-debacle en op 25 februari is te zien hoe nieuwkomer PVV zich in Noord-Hollland manifesteert. Debatten
Vanaf 21 februari worden er dagelijks tussen 16.00 en 17.00 uur radiodebatten gehouden in het discussieprogramma 'De Peiling', waarin politici, kiezers en actiegroepen discussiëren over wat zich in de provincie afspeelt. 'De Peiling' wordt gepresenteerd door Bernd de Boer. Op 28 februari en op 1 maart zijn er lijsttrekkersdebatten op televisie te zien tussen 20.00 en 22.00 uur. Deze uitzendingen komen live vanuit het provinciehuis in Haarlem en worden gepresenteerd door Aart van Eldik en Roos Elkerbout.

De uitslagen
Op woensdagavond 2 maart presenteren Isabella Prins en Floris Roubos de eerste verkiezingsuitslagen vanaf 21.00 uur op televisie, live vanuit het provinciehuis. Renate Kok verslaat de uitslagen op radio. Op donderdag 3 maart om 20.00 uur blikt presentator Aart van Eldik terug op de uitslagen en geven diverse gasten een analyse van de uitslag.

Noord-Holland Kiest: de provinciale statenverkiezingen op RTV Noord-Holland: van vrijdag 11 februari tot en met donderdag 3 maart, op radio, televisie en internet.


---

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht