Gemeente Almelo

Extra voorstelling Musical Mans Kapbaarg vrijdag in ROC van Twente door Barst

10 februari 2011 - Wie eind 2009 de uitvoering van Mans Kapbaarg, de Musical heeft gemist, kan vrijdag 11 februari terecht in het ROC van Twente.

Deel van het Mans Kapbaarg mozaïek
Deel van het Mans Kapbaarg mozaïek

Dan is de heruitvoering van de musical over 'n grootsten leugenbuul van 't Tukkerlaand door jeugdtheatergroep Barst uit Hengelo. Een zap-voorstelling met film en toneel, allemaal in het dialect, en natuurlijk gebaseerd op het gelijknamige boek van de Almelose schrijver G.B. Vloedbeld. Beleef de schelmenstreken van de Twente jongens Mans Kapbaarg, Jans Wagenrong en Naats Gruttenmel - in het leger van Napoleon in het hete Spanje, het ijzige Rusland en tijdens de Slag bij Waterloo.

Herstel van het mozaïek

De eerste uitvoering van de musical was om geld bij elkaar te krijgen voor de restauratie van het Mans Kapbaargmozaïek in het viaduct in de Wierdensestraat. Dat mozaïek uit 1993-2001 is aangetast door de weersomstandigheden. In een werkplaats op het Indiëterrein wordt inmiddels hard gewerkt aan het herstel. Ter ere daarvan is vrijdag 11 februari de heropvoering van Mans Kapbaarg, de musical, van 20.00 tot 22.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan het herstel van het mozaïek.

Kaarten à EUR 10,- zijn te koop bij:


- Boekhandel Hilarius Broekhuis (Koornmarkt 24)


- Nevenvestiging van Boekhandel Broekhuis in het ROC (Wierdensestraat 65)


- ANWB/VVV (Rosa Luxemburgstraat 8)

De avond zelf zijn ook nog kaarten te koop bij de ingang.

Musical Mans Kapbaarg


- Vrijdag 11 februari


- 20.00 - 22.00 uur


- zaal open vanaf 19.30 uur


- In het Atrium van het ROC (Wierdensestraat 65)


- Ingang aan de Dijkstraat (hoofdingang ROC)

Trefwoorden:
Mans Kapbaarg, musical, mozaïek, herstel.