Gemeente Roermond

Winnende project interactieve theatervoorstelling van start

Vrijdag 11 februari geeft wethouder Gerard IJff het startsein voor het winnende project van Wegwijs 2010: een interactieve voorstelling voor het voortgezet onderwijs uitgevoerd door Helder Theater. De theatervoorstelling is het resultaat van een combinatie van jongerenparticipatie (jongeren hebben het zelf bedacht), maatschappelijke stage (de uren die zij hiervoor ingezet hebben zijn voor maatschappelijke stage) en levert ook een bijdrage aan het speerpunt van het jeugdbeleid alcohol- en drugspreventie. De aftrap vindt plaats bij Niekée.

Op woensdag 27 oktober 2010 vond voor de derde keer het project Wegwijs op het gemeentehuis plaats in het kader van jongerenparticipatie. Dit project werd door Instituut voor Publiek en Politiek in samenwerking met de gemeente Roermond georganiseerd. Ruim 60 leerlingen van het VMBO in Roermond hebben deelgenomen. De leerlingen gingen aan de slag met het bedenken van plannen rond het thema Preventie van roken, alcohol en drugs. De gemeente stelde een bedrag van 2.000,- beschikbaar voor de uitvoering van het winnende project.

Met meerderheid van stemmen tijdens een jeugdgemeenteraadsvergadering won het plan voor een interactieve voorstelling door theater Helder. Doel van deze voorstelling; jongeren bewust maken en informeren over de risicos en gevolgen van alcohol- en drugsgebruik. Op 24 aanstaande februari 2010 vinden nog 3 voorstellingen plaats bij Cita Verde College.

Wegwijs op het gemeentehuis

Het doel van het project Wegwijs op het gemeentehuis is jongeren te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. Het project Wegwijs levert een belangrijke bijdrage aan de politieke bewustwording. De gemeente hoopt tevens met de keuze van dit thema jongeren bewust te maken van de gevolgen en risicos van het gebruik van alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Ook GGD Limburg-Noord, GGZ Noord- en Midden-Limburg en Politie Limburg-Noord gingen deze dag in gesprek gegaan met de leerlingen. Eerste publicatiedatum: 10-02-2011 Bijgewerkt: 10-02-2011