Gemeente Eindhoven

Bouw Hovenring van start

De rotonde tussen de Heerbaan in Veldhoven en de Noord-Brabantlaan in Eindhoven gaat verbouwd worden tot een kruispunt. Dit kruispunt -de Hovenring- zorgt uiteindelijk voor een betere doorstroming van het verkeer. Voor fietsers en wandelaars komt er een rotonde boven het kruispunt te hangen. Hierdoor kunnen zij veilig en zonder vertraging passeren. Op 11 februari aanstaande wordt het officiële startschot voor de bouw gegeven.

Aanvankelijk weinig overlast

De ombouw van rotonde naar kruispunt duurt in totaal zo'n 16 maanden. Uiterlijk 31 mei 2012 is de Hovenring klaar. Tijdens de eerste maanden van de bouw is er voor het verkeer weinig overlast. Het aantal beschikbare rijstroken blijft gelijk, al worden de rijstroken wellicht af en toe verlegd. Vanaf de zomer wordt de rotonde volledig afgesloten voor maximaal 6 maanden. Dit geldt voor al het verkeer, behalve voor de bus.

Informatiebijeenkomsten over bereikbaarheidsplan

Om het vele verkeer tijdens de afsluiting in goede banen te leiden is een uitgebreid bereikbaarheidsplan gemaakt. Over dit plan zijn inmiddels twee informatiebijeenkomsten gehouden voor vertegenwoordigers van ondernemers en inwoners. In de loop van dit jaar volgen er nog enkele bijeenkomsten. Aan de hand van de reacties tijdens deze bijeenkomsten wordt het plan op onderdelen nog verbeterd.

Steun BBZOB, SRE en Provincie Noord-Brabant

De uitvoering van het project was niet mogelijk zonder financiële steun van het SRE (7.202.674, waarvan EUR 4.702.674,- vanuit BBZOB) en de Provincie Noord-Brabant (EUR 5.000.000). Het totale project is begroot op EUR 22.474.810,-.