Politie Hollands Midden

Schoonhoven - Help de politie woninginbraken terug te dringen!

Schoonhoven, 11-02-2011 o De politie in Schoonhoven doet er alles aan om het aantal woninginbraken in Schoonhoven terug te dringen. Niet alleen wordt er extra gesurveilleerd en extra recherchecapaciteit ingezet, maar ook de hulp van de inwoners wordt gevraagd.

Uit de politiegegevens blijkt dat het aantal woninginbraken in Schoonhoven zorgwekkend gestegen is. Vonden er in 2009 35 woninginbraken plaats, in 2010 waren dit er 66 en ook in 2011 gaan de woninginbraken door. Teamchef Frans Penders: Een meer dan zorgelijke ontwikkeling die we graag een halt willen toeroepen. Daar werken we ook hard aan. Zo surveilleert de politie extra in de wijken, zowel in uniform als in burgerkleding, verspreiden we zogenoemde witte voetjes met preventietips en heeft het oplossen van woninginbraken bij ons de hoogste prioriteit. We doen alles wat we kunnen, maar hebben daarbij ook zeker de hulp van de inwoners van Schoonhoven nodig. Daarom worden er de komende tijd ook posters en flyers in Schoonhoven verspreidt met daarop de oproep om verdachte personen of situaties te melden.

Verdachte situatie? Bel de politie!

Teamchef Frans Penders: Let op verdachte personen of situaties in uw buurt, noteer signalementen en kentekens, maak eventueel fotos en bel altijd de politie. Via 112 als het een heterdaadsituatie betreft of via 0900 8844 (lokaal tarief). U kunt ook anoniem een melding maken via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Meld Misdaad Anoniem is geen onderdeel van de politie, mensen kunnen daar zonder tussenkomst van de politie anoniem informatie doorgeven.Alle informatie is welkom én nodig zodat de politie daders kan opsporen en oppakken. Samen kunnen we het aantal woninginbraken in Schoonhoven laten dalen, daar ben ik van overtuigd!

Insluipingen eenvoudig te voorkomen

Teamchef Frans Penders: We merken dat veel inbraken via insluipingen plaatsvinden. Deze vorm van woninginbraak is het meest eenvoudig te voorkomen. Het advies is dan ook om ramen en deuren die bereikbaar zijn af te sluiten, ook al gaat u maar even van huis. Dieven hebben maar enkele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Denk ook aan goed hang- en sluitwerk. Uit onderzoek is gebleken dat huizen met hang- en sluitwerk van het Politiekeurmerk Veilig Wonen 90% minder kans op inbraak. Bij nieuwbouwwoningen bouwt de gemeente volgens het politiekeurmerk, maar bij oudere woningen zullen de woningeigenaren zelf maatregelen moeten nemen, aldus Frans Penders. Meer informatie over het beveiligen van uw woning volgens het Keurmerk Veilig Wonen is te vinden op de officiële internetsite:www.politiekeurmerk.nl.