Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Buurtcoaches gaan de straat op

buurtcoaches

Buurtcoaches gaan in de Groenhoek in Driebergen-Rijsenburg regelmatig in de avonduren de straat op.

Op deze manier houden deze vrijwilligers een oogje in het zeil. Ook onderhouden ze contact met de jongeren en bieden ze begeleiding en ondersteuning. Dit kan zijn op het gebied van onderwijs, de arbeidsmarkt en hulpverlening. Het doel van het project is het vergroten van de leefbaarheid in de wijk.

Het Buurtcoachproject is een initiatief van de stichting Annasr, woningcorporatie Heuvelrug Wonen, gemeente Utrechtse Heuvelrug, politie Utrecht district Heuvelrug en het Jongerenwerk van Welnúh.

Woensdagavond 9 februari gaf burgemeester Frits Naafs in het Wijkkantoor in de Groenhoek de aftrap. De burgemeester hoopt dat met het aanstellen van Buurtcoaches de wijk van het negatieve imago afkomt. ,,Bij mijn aantreden vijf jaar geleden, vertelden ze mij dat je in de Groenhoek niet moest komen. Onzin, natuurlijk gebeuren er wel eens dingen die niet kunnen, maar met de Buurtcoaches en allerlei andere activiteiten zijn we op de goede weg."

De Buurtcoaches zijn herkenbaar aan hun jas met daarop `Buurtcoach' en zij uitgerust met een telefoon en een zaklamp. De Buurtcoaches zijn voorlopig voor een periode van anderhalf aangesteld. Hierna wordt bekeken of het project wordt voortgezet.