Politie Drenthe

Vrijdag 11 februari 2011

Provincie Drenthe, 11-02-2011

Twee mannen licht gewond door eenzijdig ongeval

SCHOONEBEEK Donderdagmorgen zijn een 19-jarige man uit Klazienaveen en zijn 17-jarige bijrijder uit Weiteveen licht gewond geraakt. De Klazienavener reed over de Europaweg in de richting van Schoonebeek. In de bocht verloor hij door nog onbekende reden de macht over het stuur en kwam in de sloot terecht. Beide mannen zijn ter controle overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen.

Beschonken bestuurder aangehouden

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 36-jarige man uit Meppel aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden over de Hoogeveenseweg. Op de Bezettingslaan werd de man staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies bij de ademanalyse 430 ug/l (1 promille). De man heeft een rijverbod van 4 uur gekregen. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijzen van beschonken bestuurders ingevorderd

GIETEN De politie heeft donderdagavond een 54-jarige man uit Gasselte aangehouden. De man reed over de N33 en viel op door zijn slingerend rijgedrag. Hij kwam daarbij meerdere malen op de verkeerde weghelft terecht. De politie heeft de man hierop aan de kant gezet voor een controle. Bij de ademanalyse blies de man 650 ug/l (1,5 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van een 39-jarige man uit Meppel ingevorderd. De man reed over de Ceintuurbaan toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 790 u/l (1,8 promille). De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Twee jongemannen aangehouden voor diefstal

GIETEN Donderdagmiddag zijn twee jongemannen van 18-jaar uit Stadskanaal en 19-jaar uit Veendam aangehouden. De twee worden er van verdacht onder werktijd artikelen te hebben gestolen bij een bedrijf aan de Bloemakkers. Beide jongemannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Politie controleert verkeer

NIEUW BALINGE De politie heeft donderdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de N374 ter hoogte van Nieuw Balinge. In ruim vijf uur zijn 877 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 126 hiervan waren in overtreding. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid tijdens deze controle was 126 km/u. Alle bestuurders welke in overtreding waren zullen thuis een bekeuring ontvangen.

ASSEN De politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in Assen het verkeer gecontroleerd. Hierbij zijn zeven bestuurders bekeurd omdat zij niet stopten voor het rode verkeerslicht. Daarnaast zijn er vier bestuurders aangehouden omdat zij niet handsfree belden. Ook is er één bestuurder bekeurd voor het onvoldoende rechts houden, één bestuurder voor het niet dragen van de helm en één bestuurder voor het niet dragen van de autogordel.

Vrouw mishandeld; politie zoekt getuigen

ASSEN Donderdagavond is een 17-jarige vrouw uit Assen mishandeld. De vrouw liep rond 21.45 uur ter hoogte van de Sparrenlaan over een houten bruggetje (ter hoogte van de fietstunnel) toen zij door een onbekende man achterover werd getrokken en tegen haar hoofd werd geslagen. De vrouw wist zich los te maken, gaf de man een klap, waarop de man de benen nam. De vrouw is daarna naar huis gelopen. Het gaat om een negroïde man van ongeveer 1.70-1.75m lang. Hij droeg een donkere broek en een donkere jas. Ook droeg de man een witte pet op zijn hoofd. De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Assen op 0900-8844.

Onderzoek straatroven afgerond

ASSEN Met de aanhouding van de twee 17-jarige Assenaren lijken de twee straatroven van zondag 23 januari opgelost. De twee jongens zijn eerder deze week aangehouden en daarna verhoord. Donderdag zijn ze voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en vervolgens in Bewaring gesteld voor de duur van 14 dagen. Tijdens het onderzoek is hun betrokkenheid bij beide straatroven duidelijk geworden. Ze hebben hierover een bekentenis afgelegd. De politie kon ze aanhouden nadat hun identiteit bekend was geworden door filmbeelden van een bewakingscamera op het Youtube kanaal van Politie Drenthe te plaatsen. Deze beelden zijn tijdens het vorig weekeinde bijna 100.000 keer bekeken. Het leverde honderden reacties op en in een aantal daarvan werden de namen van de twee jongens genoemd. Daarop is het filmpje verwijderd en zijn de twee jongens aangehouden. Het dossier wordt nu opgemaakt en binnenkort zullen de verdachten voor de rechter moeten verschijnen. De politie bedankt iedereen die informatie heeft verstrekt na het bekijken van de videobeelden.