Gemeente Enschede

Vervanging bruggen Wesselerbrinkpark

Onderhoudswerkzaamheden infrastructurele kunstwerken

Deze week is de gemeente gestart met de vervanging van twee houten bruggen in het Wesselerbrinkpark. De vervanging van deze bruggen is een onderdeel van onderhoudswerkzaamheden aan infrastructurele kunstwerken. Voor de bestaande houten bruggen, die sterk verouderd zijn, komen kunststof bruggen terug. De werkzaamheden zijn begin april gereed. Voor voetgangers en fietsers zijn de paden rondom de bruggen afgesloten.

De bestaande brugdekken worden als eerste gesloopt. Voor hergebruik worden de liggers naar een staalbedrijf getransporteerd om ze te conserveren. Kunststof bruggen gaan langer mee dan hout. Dat past bij het doel van het college om duurzaam te werken.

De gemeente is bezig met diverse onderhoudswerkzaamheden aan infrastructurele kunstwerken (bruggen, steigers, duikers, tunnels) binnen de stad. Dit varieert van kleine onderhoudswerkzaamheden waaronder vervangen van brugleuningen, schoonspuiten van brugdekken, vervangen dekplanken van bruggen en steigers, herstelwerk aan beschoeiingen, aanbrengen slijtlagen op bruggen tot complete vervanging van brugdekken.