Gemeente Haaksbergen


Gezamenlijke start

11-02-2011 Gezamenlijke start

Gedeputeerde Theo Rietkerk, wethouder Marcel Diepenmaat, voorzitter Jan Astrego van de Museum Buurt Spoorweg en Ineke Buursink van woningcorporatie Domijn gaven donderdagochtend 10 februari samen een officieel startsein voor de herontwikkeling van de Kop van de Parallelweg.

Bij de herontwikkeling van de Kop van de Parallelweg werken drie partijen samen. Daartoe ondertekende de gemeente Haaksbergen onlangs al een zogeheten intentieovereenkomst met woningcorporatie Domijn en de Stichting Museum Buurtspoorweg (MBS). De provincie Overijssel draagt aan het project deels bij uit de zogeheten Essent-gelden voor een bedrag van bijna 665.000 euro. Daarover namen provinciale staten een dag eerder een definitief besluit. De Haaksbergse gemeenteraad heeft inmiddels beslist om 750.000 euro beschikbaar te stellen, eveneens uit de Essent-gelden.

Met de toren van het CLV-gebouw op de achtergrond overhandigde gedeputeerde Rietkerk symbolisch de bijdrage van de provincie. Dit in de vorm van een miniatuur graafwerktuig om snel de schop de grond in te kunnen zetten.


- Lees meer hierover in GemeenteNieuws van donderdag 17 februari.