Rutgers WPF


Extra steun van Nationale Postcode Loterij voor Rutgers WPF/dance4life

(eigen nieuws)
10 februari 2011

De komende twee jaar ondersteunt de Nationale Postcode Loterij Rutgers WPF en dance4life met een extra bedrag van circa 1,3 miljoen euro. Dit geld is bedoeld voor een onderwijsproject op het gebied van aidsbestrijding in vijf Aziatische landen. De veldkantoren van Rutgers WPF in Pakistan en Indonesië voeren dit project mee uit, als ook onze partnerorganisatie in Thailand.

Op het jaarlijkse Goed Geld Gala, gehouden op 9 februari 2011 in museum Singer Laren, werd ook bekend dat Rutgers WPF ook dit jaar kan rekenen op een jaarlijkse bijdrage van 900.000 euro. De bedragen komen uit de opbrengst van 2010 van de Nationale Postcode Loterij.

Recordbedrag 270 miljoen

Verder onthulde de Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van Nederland, dat ze dit jaar een recordbedrag van 270 miljoen euro uitkeert aan 83 goede-doelenorganisaties. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was als speciale gast aanwezig op het Goed Geld Gala en sprak de aanwezige goede doelen toe over het belang van hun werk.

2,5 miljoen deelnemers
Door mee te spelen met de Nationale Postcode Loterij doneren 2,5 miljoen Nederlanders rechtstreeks aan goede doelen. Van de loterijopbrengsten gaat namelijk 50 procent naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Door de groei van de Postcode Loterij in 2010 is het dit jaar mogelijk om meer goededoelenorganisaties te steunen en extra bijdragen uit te keren aan de huidige meerjarige begunstigden. Onder die meerjarige begunstigden is sinds 2002 ook Rutgers WPF.