Nederland viert Valentijn met hotelovernachting

11/02/2011 10:55

Hotelspecials.nl

Antwerpen nog steeds populairste bestemming

Haarlem, 11 februari 2011 - Nederland bezoekt met Valentijn het liefst een hotel, blijkt uit een poll waaraan 500 bezoekers van HotelSpecials.nl hebben deelgenomen. 58% verkiest een romantisch hotelverblijf boven een diner, dagje sauna, bioscoopbezoek of een romantische rondvaart. Niet op maandag 14 februari zelf, maar het weekend daaraan voorafgaand worden de hotels het meest bezocht. Antwerpen voert nog steeds de lijst aan met topbestemmingen tijdens deze dag van de liefde.

Top 5 favoriete Valentijn activiteiten:


1. Hotelovernachting (58%)


2. Uit eten (28%)


3. Bioscoop (10%)


4. Sauna (3%)


5. Rondvaart (1%)

De poll op HotelSpecials.nl levert een eenduidig resultaat: een hotelbezoek is net als vorig jaar erg in trek. Toen kozen stemmers een hotelovernachting als ultiem Valentijnscadeau. Met de keuze voor een hotelovernachting ten opzichte van de andere Valentijnsuitjes blijkt dat luxe en verwennerij voorop staan. De consument wil zo optimaal en lang mogelijk kunnen genieten terwijl de overige activiteiten makkelijker in een dag te ondernemen zijn. Een hotelbezoek wordt door boekers van HotelSpecials.nl vaker tijdens speciale gelegenheden zoals feestdagen of vakanties gedaan.

Top 5 populaire steden tijdens Valentijn:

2011 2010


1. Antwerpen 1. Antwerpen


2. Maastricht 2. Maastricht


3. Brussel 3. Parijs


4. Scheveningen 4. Brussel


5. Amsterdam 5. Den Haag en Scheveningen

De lijst met topbestemmingen tijdens Valentijn komt gedeeltelijk overeen met die van vorig jaar. Bourgondische bestemmingen zoals Maastricht en Antwerpen zijn nog steeds 'hot'. Zo zijn Belgische steden vanuit Nederland relatief goed bereikbaar en liggen ze op voldoende afstand om een echt vakantiegevoel op te roepen. Nederland zoekt het in 2011 wel dichter bij huis, waardoor Parijs uit de top 5 is verdwenen en wordt verruild door onze hoofdstad.

Boekingtrends

Het Valentijnsweekend is dit jaar net zo geliefd als in 2010, toen dit bovendien samenviel met de voorjaarsvakantie én carnaval. Nederland heeft vooral de voorkeur voor 2 nachten met aankomst op vrijdag 11 februari en 1 nacht met zaterdag 12 februari als aankomstdag. Stellen houden minder vast aan Valentijnsdag zelf en kunnen daardoor volledig en lang van hun vrije tijd genieten.

Nederland prefereert met Valentijn een overnachting in een 4-sterrenhotel, dat van alle gemakken is voorzien. Dat betekent een verblijf inclusief ontbijt met eventueel een diner, upgrade naar een luxe kamer of een leuk cadeau zoals een fotomozaïek op een canvas doek. Overall zijn de prijs, ligging van het hotel en gastenbeoordelingen erg belangrijk voor de keuze van de consument.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hotelspecials.nl/