Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 11-02-2011

Man betrapt op diefstal

VIANEN Personeel betrapte een 42-jarige man uit Vianen op winkeldiefstal.

De man had op donderdag 10 februari omstreeks 17.45 uur in een winkel aan de Hagenweg gereedschap ter waarde van ruim 100 euro gestolen. De dief ging er vandoor, achtervolgd door een getuige en de winkelmedewerker. Ter plaatse gekomen politiemensen konden de dief in een brandgang aanhouden.

De gestolen goederen had hij op zijn vlucht weggegooid, maar werden weer gevonden en teruggegeven aan de winkeleigenaar. Bij zijn fouillering op het bureau bleek dat de man een jas droeg die was geprepareerd om daarin gestolen goederen te kunnen verstoppen. In de auto van de man werd een nog nieuwe hakbijl en nieuwe schroevendraaier aangetroffen. Ook lag navigatieapparatuur in de auto. Van al deze goederen wordt de herkomst onderzocht.

De jas van de man is in beslag genomen, die inmiddels in verzekering is gesteld. Het onderzoek tegen hem wordt voortgezet.

Poging inbraak woning

NIEUWEGEIN Een 12-jarige jongen uit Nieuwegein wist een inbraak in zijn woning aan de Poortenaarlaan te voorkomen.

De jongen hoorde donderdag 10 februari omstreeks 13.45 uur dat er op de voordeur werd aangebeld. Hij zag door de ruit, dat er twee personen voor de deur stonden. Ook riepen de mannen of er iemand thuis was. Toen hij niet reageerde, zag hij tot zijn verbazing een hand door de brievenbus verschijnen, die probeerde om de deur van binnenuit te openen. De jongen bedacht zich geen moment en deelde een harde tik uit, waarop de persoon zijn hand terugtrok.

Via het raam zag de jongen dat de twee personen snel wegliepen. Het ging om twee mannen, die een zwarte en een bruine jas droegen, en instapten in een oud model Citroen personenauto. Het tweetal reed weg in de richting van de Ramakerslaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ruit vernield

IJSSELSTEIN Een 21-jarige man uit Den Bosch is aangehouden. De man vernielde donderdag 10 februari omstreeks 11.40 uur bij een bedrijf aan de Zeemanlaan een ruit.

Aan de vernieling ligt vermoedelijk een zakelijk conflict ten grondslag. De man had te horen gekregen, dat zijn contract niet werd verlengd. De man wilde echter nog geld hebben en dreigde via de telefoon dat wel even te komen halen in IJsselstein.

De man verscheen daadwerkelijk bij het bedrijf waarop de zaak uit de hand liep. De man werd na onderzoek en verhoor aan het begin van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.