Politie Utrecht

Persberichten Eemland Noord, 11 uur

Utrecht, 11-02-2011

Inbrekerswerktuigen

BAARN De politie heeft in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 februari drie mannen aangehouden voor het in het bezit hebben van inbrekerswerktuigen.

Tijdens de surveillance die nacht zagen agenten een auto rijden op de Jan Steenlaan. Agenten controleerden de inzittenden, omdat eenzelfde type auto eerder die avond betrokken zou zijn geweest bij een ramkraak. Er werden verschillende inbrekerswerktuigen in de auto aangetroffen. Het drietal (een 22-jarige man uit Amersfoort, een 21-jarige vrouw uit Baarn en een 21-jarige man uit Amersfoort) is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt of het drietal betrokken is geweest bij de ramkraak.

Rijden zonder geldig rijbewijs

BAARN Donderdagavond 10 februari hielden agenten een 43-jarige man uit Laren (NH) aan voor het autorijden zonder geldig rijbewijs.

Die avond reed de man nabij industrieterrein de Drie Eiken aan de Eemweg/Bisschopsweg langs een ANPR-controle. Toen bleek dat de verdachte niet meer in het bezit was van een rijbewijs. Deze was eind 2010 ongeldig verklaard, omdat hij onder invloed auto reed. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.