Gemeente Ermelo


Training

Training van start: "Vrije tijd & mensen met een beperking" voor vrijwilligers van vrijetijdsorganisaties
Gemeenten op de Noordwest Veluwe en MEE Veluwe organiseren in maart, voor de vrijwilligers van vrijetijdsorganisaties een inleidende training "Vrije tijd & mensen met een beperking". De training richt zich met name op het organiseren van activiteiten voor mensen met autisme en mensen met een (licht) verstandelijke beperking. De training wordt gehouden in 't Huiken te Elburg en Pinel te Ermelo. Deelname is gratis.

Vrije tijd is een belangrijk onderdeel van het leven, uiteraard ook voor mensen met een beperking. Voor hen is het niet altijd makkelijk die vrijetijdsclub te vinden die het beste bij hen past. Veel vrijetijdsorganisaties willen wel graag nieuwe activiteiten starten voor deze groep mensen, maar weten niet goed hoe zij dit het beste kunnen doen. Er leven veel vragen als: wij willen graag een activiteit organiseren voor mensen met autisme of voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Wat is autisme? Waar moeten we rekening mee houden bij een activiteit voor mensen met autisme? Wat moeten we wel en niet doen bij een activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking?

Voor deze vrijetijdsorganisaties heeft MEE Veluwe, op verzoek van de gemeenten, een inleidende training ontwikkeld: "Vrije tijd & mensen met een beperking". De training bestaat uit drie avonden over mensen met een (licht) verstandelijke beperking en vrije tijdsactiviteiten, en drie avonden: over mensen met autisme en vrijetijdsactiviteiten.