Politie Gelderland-Midden

2 verdachten aangehouden voor betrokkenheid overval woning
Publicatiedatum: 11-2-2011 11:44:00

NIJKERK - Rechercheurs van de politie Gelderland-Midden hebben donderdagavond 10 februari twee verdachten aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de overval op een woning in Nijkerk eerder die dag. Het gaat om twee Amsterdammers van 19 en 18 jaar oud.

Rond half een werd een woning in Nijkerk overvallen door tenminste drie mannen, allen in het donker gekleed en met mutsen op. De 60-jarige bewoonster raakte bij deze overval gewond. Na de overval reden de mannen weg in een grijze auto. Tijdens het onderzoek kwamen de twee verdachten in beeld. Dit leidde rond half tien tot hun aanhouding in Amsterdam. De auto is gevonden en voor nader onderzoek in beslag genomen. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Het onderzoek naar deze overval is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie komt graag in contact met mensen die iets van de overval hebben gezien of gehoord en nog niet met de politie hebben gesproken. Men kan contact opnemen met de politie via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

Offensief tegen overvallen
De politie Gelderland-Midden heeft met ingang van 3 januari een groot offensief ingezet tegen gewapende overvallen. Een regionaal team van minimaal 12 rechercheurs doet onderzoeken naar deze misdrijven. Gezien de grootte is dit team ook in staat bij nieuwe overvallen snel met forse slagkracht op te treden. Het team wordt bovendien ondersteund door tal van specialisten op onder meer financieel en gedragskundig gebied. Ook wordt de surveillance gericht op woninginbraken en overvallen. Het korps zal bovendien met extra inzet informatie inwinnen over locaties en verdachte personen.

Voorkomen van overvallen
Het offensief behelst overigens niet alleen het onderzoeken van gepleegde overvallen maar ook het voorkomen ervan. Daarbij zal de politie nog meer een beroep doen op burgers om alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen. Verder zal de politie zoveel mogelijk op grond van informatie nieuwe overvallen verstoren.

Neem contact op met de politie!
Burgers en ondernemers worden opgeroepen verdachte situaties te melden bij, en informatie te geven aan de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook mailen met het overvallenteam:
overvallenteam@gelderland-midden.politie.nl. Verder wijst de politie u op informatie over hoe u overvallen kunt voorkomen.

(2011016482-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---