Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 11-02-2011

Verdachten auto-inbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 10 februari op vrijdag 11 februari drie mannen aangehouden die verdacht worden van een auto-inbraak op de Theemsdreef.

Een getuige zag drie mannen rond 00.45 uur zich verdacht gedragen. De drie hadden veel interesse in geparkeerde autos. Enige tijd later lukte het de verdachten om in een auto te komen en werd de politie gebeld. De drie mannen, allen 20 jaar oud en afkomstig uit Utrecht konden in de buurt worden aangehouden. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Man met neppistool aangehouden

UTRECHT Een 41-jarige Utrechter is in de vroege ochtend van vrijdag 11 februari aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een nepvuurwapen.

Bikers van de politie werden rond 03.25 uur op de Voorstraat door een man aangesproken die vertelde dat de mobiele telefoon van een familielid zojuist was gestolen. Even later bleek dat de telefoon door anderen inmiddels was teruggepakt. De agenten besloten om de 41-jarige Utrechter, die als verdachte werd aangewezen, aan te spreken. Op dat moment zette de man het op een lopen en gooide een tas weg, waaruit de loop van een pistool stak. De verdachte rende recht op een andere biker af. Deze nam geen enkel risico en trok zijn dienstwapen. De man reageerde nauwelijks waardoor de agent pepperspray moest gebruiken om hem onder controle te krijgen. De man is aangehouden en ingesloten.

Gewond na vechtpartij

UTRECHT Op vrijdagochtend 11 februari heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 22-jarige man uit Utrecht.

Rond 05.15 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Drieharingstraat. Toen agenten ter plaatse waren troffen zij daar de mishandelde 22-jarige Utrechter aan. Hij vertelde dat hij bij een horecagelegenheid buiten op zijn jas wachtte, toen er drie jongens langskwamen die zonder reden op hem in begonnen te slaan. De drie renden vervolgens weg. Met behulp van cameratoezicht konden de drie verdachten, een 19-jarige Amersfoorter, een 19-jarige man uit Hilversum en een 20-jarige man uit Nieuwegein, in de omgeving worden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisje gewond bij vechtpartij

UTRECHT Een 15-jarige meisje is op donderdag 10 februari door drie andere meisjes mishandeld.

Het meisje werd rond 15.20 uur op het schoolplein van een school aan de Van Lieflandlaan door de drie aangesproken. Zij kwamen verhaal halen over iets wat de 15-jarige gezegd zou hebben. Het meisje wist niet waar de drie het over hadden. Het drietal begon het slachtoffer te slaan en te schoppen. Door de mishandeling raakte het meisje een tijdje bewusteloos. Getuigen die het zagen gebeuren hebben de drie vastgehouden tot de politie kwam. De verdachten, twee 15-jarige meisjes en een 14-jarig meisje uit Utrecht, zijn aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gewond bij aanrijding

UTRECHT Op donderdag 10 februari is een fietser gewond geraakt toen hij werd aangereden door een man op een scooter.

Omstreeks 19.20 uur reed de 17-jarige scooterrijder uit Utrecht vanaf het Westplein het fietspad op. Daarbij reed hij tegen het verkeer in en ontstond er een aanrijding met een fietser. Door de aanrijding kwamen ze allebei op de grond terecht. De fietser (gegevens onbekend) raakte dusdanig gewond dat hij per ambulance overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. De scooterrijder hield geen letsel over aan de aanrijding en werd door de politie naar het bureau overgebracht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.